Шведската компания H&M - която е един от най-големите в

...
Шведската компания H&M - която е един от най-големите в
Коментари Харесай

Световен моден бранд, популярен и у нас, съкращава 1500 служители заради икономии


Шведската компания H&M - която е един от най-големите в света фешън марки и има магазини и у нас - ще редуцира личния състав си с към 1500 души, като част от стратегия за понижаване на разноските. Това се споделя в изказване на компанията, заяви ТАСС.

" Както беше обявено по-рано, групата H&M инициира световна стратегия по понижаване на разноските и по-нататъшно повишение на успеваемостта на бизнеса. Програмата е обвързвана с административни и режийни разноски, а също по този начин включва понижаване на личния състав с към 1500 позиции ", се споделя в известието.

Очаква се посоченото да обезпечи годишни спестявания от към 2 милиарда крони (190 милиона долара), от което ще се види резултата през втората половина на 2023 година.

 

Освен това, се чака програмата да докара до разноски за преструктуриране от малко над 800 милиона крони (76 милиона долара) през четвъртото тримесечие на 2022 година.

В края на септември стана известно, че нeтнaтa пeчaлбa нa Неnnеѕ & Маurіtz (Н&М), зa пъpвитe 9 мeceцa нa финaнcoвaтa 2021-2022 година, пpиĸлючилa нa 31 aвгycт, (т.e. зa пepиoдa ceптeмвpи 2021 г.-мaй 2022 г.) нaмaлявa знaчитeлнo - c 31% в cpaвнeниe cъc cъщия пepиoд нa минaлaтa гoдинa и възлизa нa 4,43 милиapдa швeдcĸи ĸpoни (oĸoлo 387 милиoнa дoлapa). В огромна степен това се обясняваше с напускането на компанията на Русия.
 H&M със забележителен спад на облагата след напускането на Русия
Световен фешън бранд, известен и у нас, със спад на облагата след напускането на Русия

Завишените разноски са през интервала март - май
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР