[Shutterstock] Задочната MBA програма позволява да запазите работното си място

...
[Shutterstock] Задочната MBA програма позволява да запазите работното си място
Коментари Харесай

Задочната MBA програма в предимства и недостатъци

[Shutterstock] Задочната MBA стратегия разрешава да запазите работното си място и да тествате наученото и да постигате резултати безусловно незабавно. Още по тематиката
Стажове, стипендии, състезания (19 – 25 ноември)

Селекция с настоящи кариерни начинания и събития през седмицата
19 ное 2018
За плановете и хората

Михаил Михайлов, ръководител на PMI Bulgaria, пред " Капитал "
2 ное 2018 Времето е пари. Изглежда, този принцип следват претендентите за магистратура по бизнес администрация. Според нов отчет на Graduate Management Admissions Council (GMAC) през 2017 година размерът на получените кандидатури за така наречен part-time или задочна MBA стратегия в Съединени американски щати се е нараснал с 54% по отношение на предходната година. Любопитно е, че кандидатурите за двугодишното постоянно образование са с 32% повече, до момента в който тези за едногодишна стратегия се усилват с още по-голям ритъм и регистрират растеж от 43%.
Но това не е учудващо. Обучението в MBA стратегия е развой, който нормално изисква както време, по този начин и финанси. Комбинацията сред продължителността на постоянните стратегии – нормално две години, и покачващата се цена на магистратура по бизнес администрация, могат да изплашат претендентите. Затова модулната конструкция на задочните стратегии постоянно се счита за добра опция. Накратко казано, този тип образование разрешава на участниците да посещават образователни занятия в избрани дни съгласно особеностите на определеното бизнес учебно заведение и своите персонални желания – след работа, през уикендите или в авансово заложени дни, като продължителността на програмата нормално е две години.

Но има и други позитивни страни:

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. #1 И заплата, и следване

Както споменахме, MBA образованието е скъпо начинание. Таксата в положителните бизнес учебни заведения в Европа е към 60 хиляди евро, до момента в който в Съединени американски щати може да надмине даже 100 хиляди евро. Разбира се, това не включва разноските по пренасяне и прехрана за интервала, които се дефинират от най-различни фактори – от размера на наемите в определената страна, през стандарта на живот до цените на самолетните билети. Така опцията за съчетаване на следване и работа може да бъде добра опция както за хора, които желаят да запазят приходите си, по този начин и за такива, които към момента нямат заделени средства, с цел да си разрешат тази последваща кариерна стъпка.

#2 В крайник с работата

Друго преимущество на следването part-time е, че учащите се могат да запазят актуалната си позиция. От една страна, това значи, че няма да пропуснат възможни благоприятни условия за покачване или присъединяване в планове, а от друга – основни за компанията моменти като нови назначения или промени в процеса на работа. Това мнение споделя и Евелина Милтенова, старши финансов шеф и член на управителния съвет в Korado Group, която паралелно с това следва EMBA във WU Executive Academy към Икономическия университет във Виена. " Вече влезнал в работен темп, човек доста мъчно може да се отдръпне от всекидневието ", разяснява тя.

#3 Без пауза в персоналния живот

Но с изключение на с обособяване от работната среда постоянната MBA стратегия е ангажимент, обвързван и с обособяване от фамилните отговорности. Докато това решение може да работи за някои, за други то даже не е вид. Данни на GMAT демонстрират, че през 2017 година повече от половината от явилите се на изпита (който е условие за кандидатстване в доста от MBA програмите) са на над 25-годишна възраст. Затова следването part-time е разумният избор за тези, които не желаят да сложат знак стоп нито пред опциите си за кариерно развиване, нито пред персоналния си живот.

#4 Прилагане на наученото

Редовните МBA стратегии нормално са с дълготрайност най-малко две години, което значи, че сред теоретичното асимилиране на нови умения и потреблението им в практиката може да мине дълго време. Участието в задочна стратегия обаче дава опция наученото да се тества в действителна среда и да даде резултати съвсем незабавно.

Идеята за съчетаване на следване и работа може да звучи стряскащо. Участниците в сходни стратегии обаче одобряват това като още един позитив на програмата и споделят, че по този метод упражняват и уменията си за ръководство на времето.

Но и едно мислено
Но задочната стратегия не е за всеки. Когато вършиме избора си, имайте поради по какъв начин това ще се отрази на всекидневието ви. Тя може да е подобаваща за хора, които могат да съчетаят досегашната си работа с новия ангажимент. Но в случай че желаете да гарантирате, че ще дадете 100% от себе си и на двете места, може би би трябвало да се спрете на различен вид.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР