Щом четете този текст, това означава, че сте любител на

...
Щом четете този текст, това означава, че сте любител на
Коментари Харесай

10 забавни начина да научим чужд език

Щом четете този текст, това значи, че сте фен на непознатите езици и макар желанието, нямате задоволително мотивация да започнете, тъй като целият развой на учене ви се вижда толкоз муден и отегчителен.

Да, правилно е. Едва ли ще говорите китайски или италиански за три месеца, само че като изберете най-хубавия метод на учене, може пък и да ви се получи! Защо не? Затова – ето 10 занимателни и безвъзмездни метода да научите обичания си език или да подобрите към този момент добитите си чуждоезикови умения!

1. Дуолинго (Duolingo)

 10 занимателни метода да научим непознат език

Duolingo е доста потребна апликация за начинаещи. Започва се с общи неща, само че след време стават по-детайлни. Предлага безвъзмездни указания на към 30 езика с причудливи анимационни герои и истерични изречения, които държат учещите стимулирани и забавлявани!

2. Мемрайз (Memrise)

 10 занимателни метода да научим непознат език

Още една доста потребна апликация за начинаещи в проучването на непознат език. Използва флаш карти като помощни средства за учене. Специализирана е в проучването на езици, само че предлага и необятен кръг от други тематики.

3. Детски филмчета

 10 занимателни метода да научим непознат език

Когато сме начинаещи в един език, учим като бебетата. Винаги се почва от нулата, т.е. с писмеността или по какъв начин се споделя на око, морков, топка. Може да потърсим в YouTube детски филмчета като „ Дора Изследователката “, „ Маша и мечока “ и доста други, които са известни в този момент и може да ги намерим на разнообразни езици. Колкото и да звучи жалко, те в действителност оказват помощ, тъй като са с лесна лексика и не са толкоз комплицирани. Пък и за какво да не се почувстваме още веднъж като деца!

4. Интерпалс (Interpals)

 10 занимателни метода да научим непознат език

Ако желаете да опознавате разнообразни култури, до момента в който учите езици, това е вашето място. Какво би трябвало да извършите? Регистрирайте в уеб страницата и да попълните вашия профил. След това би трябвало да намерите измежду останалите регистрирани някого, който желае да ви оказва помощ с проучването на езика, определен от вас, някого, с който ще си говорите за това мина вашият уикенд, какво сготвихте през днешния ден или за последния филм, който гледахте с приятелите си. Ще се запознаете хора от целия свят и е изцяло допустимо някои от тях да станете най-хубави другари.

5. Айтолки (Italki)

 10 занимателни метода да научим непознат език

Това е нещо сходно на Interpals, единствено че тук може да намерите частни учители, които ще ви оказват помощ при проучването на езика. Това не е гратис, несъмнено, само че и не е доста скъпо и съвсем всеки може да си го разреши. След като напреднете, може пък тъкмо вие да сте измежду новите учители там.

6. Тандем (Tandem)

 10 занимателни метода да научим непознат език

Това е още една апликация, която е доста потребна и забавна. Различното тук е, че до момента в който си приказваш с някого, имаш опция за превод на целия диалог. Така научаваш доста нови думи и изречения, до момента в който се забавляваш и повтаряш: „ Оле, какъв брой е крепко! Искам още! “

7. Разговорен клуб

 10 занимателни метода да научим непознат език

Ако живеете в огромно място, сигурно ще намерите разговорни клубове в някои от най-познатите кафета. Какво се случва? Група хора се събират да си приказват по разнообразни тематики на езика, който учат, до момента в който си пият кафето или пък бирата. Сега ви минават мисли през главата, че такова нещо може би не съществува във вашия град. Добре. Може и да няма, само че за какво да не сте вие тези, които ще го започват? Много е просто. Правите събитие във Фейсбук или други обществени медии, където ще бъде видяно и хората, които са заинтригувани сигурно ще се причислят. Опитайте! Ще ви хареса!

8. Писане на блог или дневник

 10 занимателни метода да научим непознат език

Може би не сте от хората, които обичат да пишат или по този начин мислите, тъй като към момента не сте пробвали. Писането на блог може да бъде доста потребно за вас, както и за хората, с които ще споделяте концепциите си. Избирате езика, на който желаете да пишете. След това си набелязвате разнообразни тематики – несъмнено, това, което ви харесва най-вече, без значение дали ще бъдат филми, книги, пътувания, хобита… Също по този начин може да започнете дневник, в който ще пишете по какъв начин е минал деня ви, стремежи за бъдеще и най-различни неща! Бъдете изобретателни!

9. Книги и списания

 10 занимателни метода да научим непознат език

Днес към този момент можем да намерим обичаните книги на доста разнообразни езици както в градските библиотеки, по този начин и в интернет. Полезно е, когато четете на непознат език да държите един речник до вас и бележник, с цел да си записвате всичко, което смятате, че е добре да запомните. Ако пък не си падате по книгите, тогава може да четете списания, които също са цялостни с информация и ще ви оказват помощ да научите нови думи.

10. Музика, сериали, филми

 10 занимателни метода да научим непознат език

Вярвам, че това са обичаните неща на доста хора! Има ли по-хубаво от разходка на фона на обичаната ни музика или уикенд в леглото с „ Игра на тронове “. Свършва последният сезон и не знаем какво да вършим с живота си. Идея: изгледайте го още един път, само че този път използвайте различен език за надписи, с цел да бъде по-интересно. Същото може да извършите и до момента в който гледате някой филм, както и да промените обичаната си музика с… това, което харесват в Бразилия, да вземем за пример!

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР