Що се отнася до конфитюрите, пред очите ни се представя

...
Що се отнася до конфитюрите, пред очите ни се представя
Коментари Харесай

Сладко от смокини: вкусно и полезно

Що се отнася до конфитюрите, пред очите ни се показва необятен, забавен и апетитен свят. Преди години картината беше сведена до шепа съществени предписания, сладко от ягоди, кайсии, сливи и малко други. За благополучие еволюирахме и включихме нови усети като сладко от смокини, чиято съществена рецепта заема значимо място в нашата готварска книга.

Полезни свойства на сладко от смокини

Първо, смокините са доста сладки, пресните плодове могат да съдържат 20-30% глюкоза и фруктоза, а сушените плодове са още по-сладки, от време на време даже с прикриващ послевкус. Това допуска, че смокините, източник на бързи въглехидрати, няколко плода могат да спасят човек от апетит. Сушените смокини постоянно са били в торбата на търговци, които са прекосявали пустинята на камили. 

В допълнение към захарта, в смокинята има протеини, въглехидрати, танини, киселини. В плодовете има доста витамини: калий, натрий, калций, фосфор, магнезий. Смокинята от антични времена се смята за източник на хранителни субстанции.

Какви са изгодите от смокиновото сладко?

-При настинки

 Азиатците в антични времена доста заболявания се лекували със смокини. Плодовете имат противовъзпалително деяние, те са доста ефикасни при настинки, смокините могат да се оправят с възпалено гърло, За да извършите това, омесете зрелите плодове в чаша, залейте с вряла вода или горещо мляко, оставете да се запари и пие. Смокинята има потогонно и антипиретично деяние, което ви разрешава да се отървете от висока температура.

- За висок хемоглобин

Смокините съдържат огромно количество желязо, което се всмуква съвършено. В смокините има повече желязо, в сравнение с в зелените ябълки. Затова сладкото от смокини е отлична профилактика на анемия. Този тип вкусно лекарство е изключително ценено от деца и бременни жени; Той е освен ефикасен, само че е и безвреден метод за повишение на хемоглобина.

- Диуретично деяние

Плодът има емфатичен диуретичен резултат, заради което плодовете на смокините се употребяват в битката против отичане и оттоци. Диуретичното свойство ви разрешава да прочистите тялото от отрови и шлаки, защото в него има огромно количество кумарин. Това вещество е естествената отбрана на тялото против радиация.

- За сърцето. Смокините съдържат огромно количество калий, който е потребен за сърдечно-съдовата система. Редовният банкет на смокини в храната ще ви защищити от инфаркт и инсулт, ще възстановява налягането и ще стабилизира работата на кръвоносните съдове.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР