Що се отнася до храната, вашите домашни птици се нуждаят

...
Що се отнася до храната, вашите домашни птици се нуждаят
Коментари Харесай

Правилно хранене на домашни птици

Що се отнася до храната, вашите домашни птици се нуждаят от уравновесена диета, както и от доста чиста вода, с цел да останат в много положително здраве.

Правилното хранене на домашната птица може да бъде доста елементарен развой. Дълго време общоприетият метод за хранене на домашните птици бе просто закупуване на примес от семена или вероятно композиция на семена с малко пресни късчета плодове. Повечето типове домашни птици виждат смесите от семена като вкусни, само че в тях в действителност липсват нужните хранителни субстанции - те просто служат за угояване. В резултат на това доста домашни любимци умират много рано.

През последните няколко десетилетия проучванията върху храненето на птиците реализираха голям прогрес. Вече има отлични храни с гранули и подготвени за сервиране смеси за доста типове птици, които ще оказват помощ да се обезпечи за тях по-дълъг здравословен живот.

На първо място, всички типове птици би трябвало непрестанно да разполагат с прясна, чиста вода. Това се отнася освен за папагали, канарчета и други сходни, само че и за кокошки и пуйки и всевъзможни селскостопански птици. В дивата природа някои ята гълъби изминават стотици километри всяка заран и всяка вечер, с цел да стигнат до водата. От изключителна значимост е да поддържате водата свежа и чиста. Със сигурност не желаете вашата птица да получи храна с пера и вероятно изпражнения във водната паница. Почиствайте постоянно съда и подменяйте водата два пъти дневно.

Храните за домашни птици с пелети комбинират огромно количество съставни елементи, нужни за здравословното хранене. Висококачествените пелети са деликатно образувани въз основа на най-новите проучвания в храненето на птиците. Те би трябвало да са в основата на здравословната диета на птиците.

Смеси от плодове, зеленчуци, семена, ядки и други артикули са разполагаем за множеството типове птици. В композиция с някои пресни артикули и може би някои „ лакомства за птици “ и пастети от инсекти, тези смеси допълват диетата. Пастетите от инсекти се продават в подготвени за изсипване пакети тъкмо както всяка друга общоприета храна за домашни любимци. Всичко, което би трябвало да извършите, е да изсипете малко в чинията за хранене.

Някои типове птици разчитат на „ песъчинки “ в диетата си, с цел да смилат храната си след поглъщането ѝ. Гълъбите да вземем за пример изискват песъчинки. Във всеки магазин за домашни любимци се продават кутии с трошляк за птици и те ще свършат работа за множеството типове, които се нуждаят от песъчинки.

 Храна за кокошки

Здравата птица се нуждае от огромно количество калций в диетата си. Калцият е още по-голям, в случай че птицата е женска, тъй като постоянно има опция тя да снася яйца. Снасянето на яйца може да убие птицата, в случай че равнищата ѝ на калций са ниски. Натрошените варени яйчени черупки и кости от котлети са известни източници на калций.

Повечето хора се любуват понякога на прелестно леко похапване и може би даже на малко сладкиш или другоземен плод. Птиците са по същия метод. Те обичат лакомства. Галетата е много добър вид - с него постоянно се хранят полудивите патици и гълъби. Обикновеният самун в действителност не е доста добър за птиците, само че доста от тях го харесват. Специално за домашни птици се оферират смеси за печене на здравословен самун: те са бързи и лесни, а полученият самун може да бъде разчупен и замразен за приложимост в продължение на седмици. Парченца пресни плодове и настъргани ленти от моркови се харесват доста за ядене на домашните птици.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР