Ще се повишат ли цените за репатриране на автомобил и

...
Ще се повишат ли цените за репатриране на автомобил и
Коментари Харесай

Ще поскъпнат ли и с колко скобите и паяците в София?

Ще се покачат ли цените за репатриране на автомобил и за слагане на скоба? Този въпрос си задават софиянци през последните дни, откакто от Центъра за градска подвижност (ЦГМ) обясниха, че общината е на загуба от тези действия.

Припомняме, че от писмо на изпълнителния шеф на сдружението Димитър Дилчев до транспортната комисия в Столичния общински съвет стана ясно, че наложително пренасяне на спряла в нарушаване кола действително коства на общината 126,5 лева В същото време таксата, която притежателят заплаща, с цел да си го вземе от углавен паркинг, е 60 лева
От през днешния ден ЦГМ с нова услуга за бързо освобождение при „ скоба “
От 7 октомври 2021 година Центърът за градска подвижност вкарва нова услуга с мобилното приложение Sofia Plus за бързо възнаграждение и осво...
Прочети повече
Значителна разлика има и сред това, което водачите заплащат за сложена скоба, и действителните разноски. Себестойността за слагането на скобата е 43,32 лева, а таксата, която провинилият се водач в този момент заплаща, е 30 лева .

От собствен източник Actualno.com научи, че се разисква слагането на скоба да скочи на 43 лв., а за репатриране цената ще е двойна .

„ В Столичния общински съвет не се разисква предлагането за скок на санкциите за погрешно паркиране. Няма импортиран отчет “, сподели за Actualno.com Зафир Зарков, който е зам.-председател на Комисията по превоз и пътна сигурност. По думите му тези данни са били изискани от страна на общинските съветници Симеон Ставрев от „ Демократична България “ и Карлос Контрера от „ Патриоти за София “.

" Повишението на цените би дисциплинирало водачите. В никакъв случай не искаме да наказваме хората, които правилно заплащат в зоните за платено паркиране ", добави той.
Скоба за паркиране за малко не докара до пердах в центъра на София (ВИДЕО)
Темата " паркиране " особено в София от дълго време е тематика на доста нерви и доста горещи разногласия - поради работата на звеното " Паркиране и моб...
Прочети повече
В събота (29 януари) кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че предстоят диалози в СОС за цената на репатрирането на коли. „ Възможно е да има несъмнено покачване в частта за по този начин наречените „ паяци ”, само че това не стои на дневен ред ”, изясни тя.

Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР