Ще имаме удължаване на зимния сезон, което е добре и

...
Ще имаме удължаване на зимния сезон, което е добре и
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: Имахме силен зимен сезон, очакваме и силен летен

" Ще имаме удължение на зимния сезон, което е добре и за нас, и за феновете на зимните спортове. Към момента сезонът върви доста сполучливо. Имаме към 16% растеж на приходите съпоставяне с предходната година ". Това разгласи в изявление за " Тази заран " министърът на туризма Николина Англекова .

Тя посочи, че през зимния сезон туристите са били главно от прилежащите страни – Гърция, Турция и Македония, следвани от гости от Англия и Германия. От Русия също идват туристи, чакат се доста руснаци и през летния сезон, разгласи Ангелкова.

На въпроса за какво българите избират гръцкото море министърът на туризма отговори, че колкото българи посещават Гърция за туризъм, толкоз гърци идват на отмора у нас – към 1,2 млн. годишно.

Системата за регистрация на хотелите ще проработи в края на тази година или началото на идната, разгласи министърът на туризма. Забавянето е поради обжалване на процедурата по желание на реализатор, посочи тя. Ангелкова признава, че ще има проблем в системата да бъдат включени хората, които отдават жилищата си чартърен, защото те отхвърлят непринудено да се записват и да заплащат налози по Закона за туризма.

По тематиката с нейното наличие на церемонията по връчването на Оскарите тя сподели: " Много известни артисти и продуценти ме поканиха на Оскарите. Всичко обвързвано с киното одобрявам и считам, че с киното можем да разпространяваме страната ".

Тя посочи, че на Оскарите е участвала в качеството на частно лице, била е в отпуск и сама е платила за самолетните билети и хотела.

Вижте целия диалог във видеото:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР