Китай представи нов пакет от мерки и насоки, целящи ускоряване

...
Китай представи нов пакет от мерки и насоки, целящи ускоряване
Коментари Харесай

Китай с нов пакет от мерки за мрежа от „умни“ градове до 2027 г.

Китай показа нов пакет от ограничения и насоки, целящи ускорение на развиването на интелигентни градове и градска цифрова промяна. До 2027 година страната възнамерява да реализира забележителен прогрес в дигитализацията на градските региони и да построи мрежа от устойчиви, умни градове, оповестява Радио Китай.

Мерките целят задълбочаване на интеграцията сред цифровите технологии и другите браншове като стопанска система, ръководство и ежедневие, посредством събиране и разбор на данни по време на целия развой на градско развиване. Чън Рунхуей, заместник-ръководител на Държавното статистическо ръководство, акцентира, че интеграцията и развиването на данните ще играят основна роля в подобряването на качеството на градския живот, ръководството и развиването.

За да се форсира трансформацията, ще бъдат положени старания за основаване на платформа за градска цифровизация, възстановяване на цифровата инфраструктура и въвеждане на институционални нововъведения, приспособени към потребностите на цифровото градско ръководство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР