Ще има значителни икономически последици от войната в глобален мащаб.

...
Ще има значителни икономически последици от войната в глобален мащаб.
Коментари Харесай

Световната банка: Във всеки момент сме готови да подкрепим страните, приютили бежанци

" Ще има обилни стопански последствия от войната в световен мащаб. Това е най-големият бежански поток в Европа от Втората международна война насам. Поразителното е, че спрямо другите бежанци, скоростта на бягство е по-голяма. Световната банка е подготвена да поддържа страните, приютили бежанци във всеки миг ". Това съобщи за " Твоят ден " някогашният вицепрезидент на Световната банка и сегашен ръководещ шеф „ Операции “, Аксел Ван Тротсенбърг.

По думите му на фона на инфлацията, войната укрепва инфлационния тренд. " Тя има непропорционално неприятни резултати върху бедните страни. Украйна изхранва 400 млн. души по цялото земно кълбо. Кризата оказва голямо въздействие върху страните, в които има експорт на пшеница, това ще се отрази и на цените. Сега несигурността в доставките на храна се задълбочава ", изясни той. И добави, че е позитивно, че страните, приютили бежанци са съумели да ги приобщят.

" Ще усетим растящите лихви във всички типове финансови артикули. Ще би трябвало да се оцени това придвижване в интернационалните финансови пазари и финансирането на държавните бюджети ", уточни Тротсенбърг, цитира nova.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР