Ще има нова рокада на върха на световната ранглиста, след

...
Ще има нова рокада на върха на световната ранглиста, след
Коментари Харесай

Короната е тежка: Вдъхновен Монфис съкруши Медведев в Индиън Уелс!

Ще има нова рокада на върха на международната класация, откакто Гаел Монфис се трансформира в огромния воин на днешния ден, развенчавайки Даниил Медведев в конфликт от третия кръг на Мастърса в Индиън Уелс! Двубоят сред двамата бе един от най-очакваните и обещаващи мачове в днешната стратегия и несъмнено не разочарова феновете с качеството си. Ла Монф още веднъж показва какъв брой рисков може да бъде, и изнесе следващо вдъхновяващо показване от началото на годината, с цел да сътвори поврат над топ поставения, надигравайки го с 4:6 6:3 6:1 и класирайки се за осминафиналите, където го чака среща с Карлос Алкарас.

По този метод французинът узакони завръщането на Новак Джокович на върха на международната класация, защото изискването московчанинът да резервира лидерската си позиция, бе да доближи най-малко до четвъртфиналната фаза на конкуренцията.

Още от началото на срещата наблюдавахме голям брой продължителни разигравания, в които французинът бе по-офанзивният от двамата, пробвайки да форсира темпото на игра, само че офанзивите му постоянно бяха парирани от международния номер едно, който го принуждаваше да работи в допълнение, с цел да запише точката в своя актив. Началният удар на двамата състезатели също функционираше безотказно и ги държеше надалеч от рискове за пробив до 4:4, когато играта на по-нискоранкирания състезател претърпя цялостна злополука и след две следващи двойни неточности, съпроводени от още една нетипична за тенисист от ранга на Ла Монф неправилност, Медведев осъществя брейк на нула, след което не загуби нито точка в ответното си подаване, с цел да открие сметката си в обособените сетове.

One. Step. Ahead.
— Tennis TV (@TennisTV)

Отличната серия на руснака продължи и във втората част, в чийто първи гейм финалистът от Аустрелиън Оупън доближи до нов брейкбол, който обаче по този начин и не бе материализиран след следващата ослепително извършена акция на френския представител. Той съумя да се избави от инкасирането на ранен пробив, като точно това даде началото на подема в представянето му, който доближи своя връх в четвъртия гейм. Тогава Монфис разпростра цялостния си капацитет в нападателен проект и тотално надигра своя конкурент, с цел да се снабди със подобаващ задатък от пробив и 3:1. За негово страдание, щастието му не продължи дълго, защото още в ответното противниково подаване, траяло близо 10 минути, наблюдавахме спад в неговата централизация, довел до мигновен рибрейк.

С придвижване на времето признаците на физическа отмалялост от страна на французина зачестиха, само че все пак Гаел съумя да откри сили в себе си още веднъж да сложи напрегнат своя противник и да реализира решителен пробив в осмия гейм, подпечатан със вцепеняващ форхенд уинър по правата. Подавайки за триумфа в частта, 26-ият подложен реши да направи и малко шоу за публиката, изпълнявайки сервис изпод на сетбол, който имаше упования резултат, защото изненада руснака, и по този начин Гаел възвърна паритета в общия резултат.

And this is how he took the set
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР