Щатският долар се обезценява спрямо еврото, британската лира стерлинг и

...
Щатският долар се обезценява спрямо еврото, британската лира стерлинг и
Коментари Харесай

Доларът поевтинява към еврото и паунда

Щатският $ се обезценява по отношение на еврото, английската лира стерлинг и японската йена след двудневното съвещание на Федералния запас на Съединени американски щати.

Както към този момент съобщихме, американската централната банка за втори подред път увеличи главния си лихвен % със 75 базисни пункта до диапазона 2,25-2,5%, и алармира, че има намерение да продължи да стяга паричната политика.

Председателят на Фед Джеръм Пауъл сподели по време на конференция след срещата, че регулаторът е подготвен да форсира темпа на повишение на лихвените проценти, в случай че е належащо, с цел да ограничи инфлацията. В същото време той означи, че в един миг Фед ще би трябвало да забави темповете на повишение на лихвите, защото стопанската система на Съединени американски щати отслабва.

Пауъл също по този начин отхвърли да предвижда, какво може да бъде нарастването на лихвените проценти на идващото съвещание, отбелязвайки, че Фед ще взема решения " от среща на среща ".

Пазарните участници сметнаха изказванията на Пауъл за по-малко " ястребови " от предстоящото, виждайки в тях намек, че Фед ще покачва лихвите по-бавно отсега нататък, отбелязва Dow Jones.

На този декор в сряда доларът спадна с 0,8% по отношение на еврото, с повече от 1% по отношение на паунда и 0,25% във връзка с йената.

В четвъртък, към 10 часа българско време общата европейска валута се търгува на пазара по $1,0210 дружно евро спрямо $1,0198 при затварянето на предходната сесия.

Британската лира стерлинг в това време нараства във връзка с $ и се разменя при курс $1,2170 за един паунд от $1,2156 за паунд при затварянето на търговията през вчерашния ден.

Цената на американската валута по отношение на японската също спада - до 135,48 йени за един $ против 136,6 йени за $ в сряда.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинги и шведска крона), през днешния ден губи 0,32%, а по-широкият WSJ Dollar Index - 0,31%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР