Щандовете за сувенири пред някои от най-забележителните монументи в Рим

...
Щандовете за сувенири пред някои от най-забележителните монументи в Рим
Коментари Харесай

Рим забрани щандовете за сувенири пред туристически забележителности

Щандовете за сувенири пред някои от най-забележителните паметници в Рим ще бъдат отстранени, съобщи " Гардиън ".

Според кмета на града Вирджиния Раджи щандовете, които продават богат подбор от дреболии, да вземем за пример тениски, чаши, дребни Колизеуми и фигурки, представящи персони от папа Франциск до Доналд Тръмп, са несъвместими със заобикалящата ги среда.

Седемнадесет сергии ще бъдат отстранени от места като фонтана " Ди Треви ", Испанските стълби, Пантеона и площад " Навона ". Осем от 17-те въпреки всичко е могат да продават стоката си по улиците, само че надалеч от забележителностите, се показва в известие на римските управляващи.

По думите на Раджи решението цели да се отбрани наследството на Рим като в това време се усъвършенства сигурността на най-посещаваните места. Миналата година тя сподели, че сериите опетняват облика на Рим.

Законодателството трябваше да влезе в действие на 1 януари, само че в четвъртък две серии към момента стояха пред фонтана " Ди Треви ".

Като част от ограниченията, оповестени през лятото, Раджи също по този начин забрани противозаконната улична търговия, само че към туристическите забележителности към момента свободно се реализира такава.

Тя забрани сядането и храненето на Испанските стълби, разхождането на голи до кръста хора из града и влаченето на куфари по исторически стълбища, вкара и санкции за къпане в градските фонтани.

Много от ограниченията са сложни за използване, само че измежду една от сполучливите е възбраната на модерните центуриони - хора, които се обличат като бойци от Римската империя и оферират да театралничат за фотоси на туристите против пари.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР