Щабът на националния отбор на България по футбол за девойки

...
Щабът на националния отбор на България по футбол за девойки
Коментари Харесай

България WU19 завъртя 1:1 с Румъния в Русе

Щабът на националния тим на България по футбол за девойки до 19 година посети базата на ФК „ Дунав “.

Главен треньор на родната селекция е Станислава Цекова. Тя разяснява, че е останала впечатлена от изискванията за подготовка, които дава спортния комплекс „ Дунав “ в квартал „ Здравец “. Цекова изгледа подготовка на една от обединенията в женското направление при подрастващите, което развива русенският клуб. Тя обмени и отзиви във връзка с спортната и в частност футболната подготовка на девойки в друга възраст стреньора на младите дунавки Валентин Якимов и с ръководителя на Дунавската Академия Мартин Цирков.

Припомняме, че ФК „ Дунав “ развива женско направление към този момент седма година, като под управлението на Якимов и младата му помощничкаРосица Тачкова все още се готвят над 30момичета на възраст сред 8 и 17 години.

„ Русе е огромен и състезателен град. Аз съм извънредно щастлива да видя толкоз девойки, които се занимават с футбол. Базата тук, на стадион „ Дунав “ е прелестна – има огромен затревен терен, има два терена с изкуствена настилка. Така тези девойки могат да се готвят при всички атмосферни условия. По този метод би трябвало да наподобяват базите, на които да се готвят девойките “, показа Цекова.

По-рано денем националките ни до 19 година приключиха 1:1 с връстничките си от Румъния в другарски мач, игран на Градския стадион в Русе. Тимът на северната ни съседка поведе с гол от дузпа в 37-ата минута на Кристина Ботожел. България изравни посредством Ивелина Павлова, която засече с глава центриране в наказателното поле на гостите и трансферира вратаря на противника Йоана Григораш за 1:1 в 50-ата минута.

Двата тима ще се срещнат още веднъж на 19 февруари, събота, от 11 ч. на Градския стадион в крайдунавския град. Водач и админ на групата на младите „ лъвици “ в Русе е някогашният голмайстор Тодор Праматаров.

„ Това са едни другарски срещи, в които имаме опция да използваме повече девойки, с цел да преценим състава за елитния кръг, който ни следва през април. Лошото единственото е, че мачовете са през ден. Иначе считам, че имаме доста надарени девойки. Виждаме от ден на ден девойки във футбола у нас и клубове обръщат от ден на ден внимание на женското направление. Има обаче какво още да се желае. В женските клубове нещата са на аматьорски начала и девойките би трябвало да работят и да упражняват. Може би би трябвало да се намерения повече по какъв начин да се обезпечи повече финансиране, с цел да могат те да се готвят професионално, тъй като на интернационалната сцена се срещаме точно с професионални противници, които са доста по-подготвени и оттова идва разликата в класите. А другояче имаме доста надарени девойки “, разяснява още Станислава Цекова.

България WU19 – Румъния WU19 1:1

България WU19: 1. Мая Станева, 3.Анита Чурусинова, 4.Ванеса Иванова, 7.Яна Йорданова /к./, 8.Кристиана Караиванова, 9.Надежда Иванова, 10.Здравка Парапунова, 13.Мирослава Пейкова, 15.Симона Стоянова, 16.Антония Ангелова, 18.Ивелина Павлова.

/12.Милена Караколева, 5.Емануела Найденова, 6.Мария Дикелова, 11.Кристияна Димитрова, 14.Теодора Параскевова, 17.Екатерина Желева, 19.Йоана Стефанова, 20.Зорница Тодорова, 22.Рона Михайлова/

Старши треньор: Станислава Цекова

Румъния WU19: 1.Йоана Григораш, 3.Антониа Брату, 4.Кристина Ботожел, 6.Соня Бумбар, 7.Йоана Балачяну, 8.Андреа Пинцариу, 9.Рита Митри, 14.Клара Росу, 15.Анда Живан, 16.Адина Бороди /к./, 19.Крища Едиег.

/12.Мирела Поп Ганя, 2.Мария Ангел, 5.Едвина Чонтос, 10.Роксана Миря, 11.Флорентина Янку, 13.Аранка Орбан, 18.Даниела Преда, 20.Джорджи Тот/

Старши треньор: Йон Марин

Главен арбитър – Ивелин Занев; помощници – Мирела Иванова и Богомила Димитрова; четвърти арбитър – Борис Попов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР