Шофьорът отговаря и за ежедневната грижа за автомобила: гумите трябва

...
Шофьорът отговаря и за ежедневната грижа за автомобила: гумите трябва
Коментари Харесай

Защо опитни шофьори носят найлон в автомобила си през зимата

Шофьорът дава отговор и за ежедневната грижа за автомобила: гумите би трябвало да са напомпани, купето подредено, резервоарът запълнен, а самата кола чиста и механически изрядна. Но в случай че некомпетентен водач измие колата вечерта на обичаната си автомивка покрай къщата и деликатно паркира пред входа на сутринта тя ще е замръзнала. Един обикновен трик обаче ще ви помогне. Той важи даже и когато колата не е мокра, само че през нощта има снеговалеж или така наречен мразовит дъжд.

Превенцията на опитния водач го кара деликатно да покрие колата с елементарен найлон, само че не и със общоприетоо чергило. Да, тъй като всяко було е предопределено за предпазване на кола на паркинг, където няма мощни ветрове. В края на краищата,  " професионалното покритие “, първо, е направено от много по-дебел материал и второ, може да надраска боята с шевовете си, написа AutoMedia.bg.

А найлонът няма шевове, тъй че като покриете чиста - основната дума е тази - кола с него, от една страна можете да сте спокойни за боята, а въпреки това, не губите време сутринта за разчистване от лед сняг и топене.

Следователно утринното разчистване на колата се свежда до деликатно премахване на найлона и изхвърляне на снега на една купчина. Докато вършиме това, моторът таман загрява до работна температура. И една чиста, спретната кола съумява да отвори порти за притежателя си тъкмо в точния момент.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР