Шоджи Моримото има това, което някои биха определили като работа

...
Шоджи Моримото има това, което някои биха определили като работа
Коментари Харесай

Работа мечта: Да ти плащат, за да не правиш нищо

Шоджи Моримото има това, което някои биха определили като работа фантазия: заплаща му се, с цел да не прави съвсем нищо.

38-годишният гражданин на Токио взима по 10 000 йени (71 долара) на час, с цел да съпровожда клиенти и просто да съществува като компаньон.

" В общи линии аз се давам чартърен. Работата ми е да бъда на всички места, където клиентите ми желаят, и да не върша нищо съответно ", споделя Моримото и прибавя, че през последните четири години е провел към 4000 сеанса.

Със едва телосложение и междинен външен тип, Моримото към този момент може да се похвали с близо четвърт милион почитатели в Twitter, където намира множеството си клиенти. Приблизително една четвърт от тях са непрекъснати клиенти, в това число един, който го е наемал 270 пъти.

Работата му го е отвеждала в парка при човек, който е желал да си поиграе на люлка. Той също по този начин е излъчвал и махал през прозореца на влака на изцяло чужд човек, който е желал да се сбогува с него.

Това, че не прави нищо, не значи, че Моримото ще направи каквото и да било. Отказвал е оферти да реалокира ледник и да отиде в Камбоджа и не приема молби със полов темперамент.

Миналата седмица Моримото седеше против Аруна Чида, 27-годишна анализаторка на данни, облечена в сари, и водеше нищожен диалог на чай и сладкиши.
Чида желала да носи индийската дреха на обществено място, само че се тормозила, че може да смути приятелите си. Затова се обърнала към Моримото за подпомагане.

" С моите другари усещам, че би трябвало да ги развличам, само че с момчето чартърен (Моримото) не изпитвам потребност да бъда бъбрива ", споделя тя.
Преди Моримото да открие същинското си предопределение, той работи в издателска компания и постоянно е упрекван, че " не прави нищо ".

" Започнах да се чудя какво би станало, в случай че предоставях способността си да " пасувам " като услуга на клиентите ", споделя той.

Сега бизнесът с придружаване е единственият източник на приходи на Моримото, с който той устоя брачната половинка и детето си. Въпреки че отхвърля да заяви какъв брой печели, той споделя, че приема по един или двама клиенти дневно. Преди пандемията те са били трима или четирима дневно.

Докато прекарваше една сряда в Токио, без да прави нищо значимо, Моримото размишляваше върху странния темперамент на работата си и като че ли поставяше под въпрос обществото, което цени продуктивността и се присмива на безполезността.

" Хората са склонни да мислят, че моето " безучастие " е скъпо, тъй като е потребно (за другите)... Но в действителност е добре да не върша нищо. Не е належащо хората да бъдат потребни по някакъв характерен метод ", сподели той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР