Широката, лъчезарна усмивка на Михаела Филева винаги е създавала впечатлението

...
Широката, лъчезарна усмивка на Михаела Филева винаги е създавала впечатлението
Коментари Харесай

Михаела Филева: Родена съм с късмет!

Широката, лъчезарна усмивка на Михаела Филева постоянно е създавала усещането за триумфи, реализирани с лекост. Изпълнителката на „ Опасно близки ”, която ще е измежду менторите в новия сезон на „ Гласът на България ”, обаче акцентира, че през нейния взор музикалната й кариера не се е случила от единствено себе си, без кой знае какви старания, нито толкоз внезапно, както може би наподобява в профил.

„ Да, чувствам се като момиче с шанс... Едни от най-хубавите неща в живота ми не са гонени. Не са били цели, не са били такива, преследвани с упоритост, в противен случай, били са плод на случайност и шанс. Да, може би неизменност, само че в никакъв случай: „ Ето в този момент това би трябвало да се случи непременно! ”. Винаги е ставало по-скоро с лекост ”, споделя хитовата певица. Тя дава образец с опцията да срещне верните хора в вярното време. Сред най-важните, несъмнено, е Владимир Ампов-Графа, който прави оценка капацитета й и я кани да се причисли към музикалната му компания.

Усилия, шанс, само че и силата на силата играе значима роля за триумфа на Михаела , която през май ще навърши 28 години. Самата тя е споделяла за това, като е изтъквала солидни причини. Сред тях е странното съвпадане сред песента й „ Има ли метод ” и непредвиден процес в персоналния й живот. Когато записва въпросното парче, Михаела изобщо не допуска, че ще се окаже пророческо. Броени дни откакто го изпява в звукозаписното студио, попада в обстановка съвсем като в песента – влюбени се разделят поради ревнивост. Михаела първа решила да постави завършек на тогавашната си връзка, като че ли като отговор на въпроса, който е задала по-рано в „ Има ли метод ”: „ Кой ще си тръгне пръв от другия? “. „ Очевидно, вживявайки се в осъществяването, чисто енергийно ти го извикваш. Вярвам доста в силата на думите, в силата на мислите. Аз всичко по този начин си сбъдвам ”, споделя Михаела.

Със силата на силата певицата май „ сбъднала ” и фантазията си да учи в Музикалната академия. Направила го пред лекарски кабинет, пред който чакала за профилактичен обзор. Тогава била към момента ученичка в математическата гимназия в родния си град Велико Търново и имала желание да кандидатства софтуерно инженерство в Софийския университет. „ Дълга опашка и до момента в който очаквам, стартирам да пиша на листче хартия – Михаела Филева, студент в Музикалната академия. Подсъзнателно изписвах по какъв начин ще изучавам там, в каква компетентност и това се случи ”, споделя певицата.  Тя в действителност кандидатствала софтуерно инженерство, което било разумно. Все отново математиката, информатиката, а и физиката, постоянно са й се отдавали, което дължи на дядо си. Той бил учител по математика, тъй че много постоянно, когато трябвало да се грижи за нея, измислял просветителни игри и я изпитвал. Така Михаела от дребна натрупала познания, а и заобичала математиката. Когато била призната в Софийския университет компетентност Софтуерно инженерство, бъдещата звезда почнала да се колебае дали да поеме по този път. И музиката й е на сърце, а и постоянно е мечтаела за сцената. От 6-годишна възраст пее и върви на уроци по пиано. Като тийнейджърка е взела участие в предаването „ Хит минус едно ”, след което е поканена от създателя на предаването Кирил Ампов – бащата на Графа, за съводеща. Освен това бъдещата звезда се е изявявала в национални и интернационалните музикални фестивали, от които е печелила награди. И въпреки всичко много се чудела дали да избере да следва фантазията си за огромната сцена или да се посвети на точните науки, написа " Уикенд ".

„ Достраша ме, че ще бъда нещастна, мрънкаща, недоволна, което за мен е най-страшното и пагубното в нашата действителност за младежите... И тогава взех решение да опитам в Музикалната академия ”, спомня си тя. Приели я първа, което пояснява като знак и избрала музиката. През 2011 година Михаела се включва в „ Х Фактор ”, а след месеца подписва с музикалната компания на Графа. Това е началото на звездната й кариера, която е изпълнена и с много компликации, въпреки и да не проличава. Михаела Филева рядко приказва за тях даже с най-близките си. Нейната самостоятелност и табиет да се оправя с всичко сама, без да се оплаква, постоянно учудва приятелите й, а и е мотив за диалози в фамилията й. Не й се сърдят. Майка й Албена, която е агроном и има дребна фабрика за кълнове и билки, е приела, че певицата не споделя, тъй като не желае да тревожи никого. А и няма мотив за полемики, защото се оправя отлично с житейските провокации.  Освен това Михаела дължи силата на характера си точно на майка си. Певицата не познава добре татко си. Напуска ги, когато Михаела е едвам на 2 години. Има друго семейство, двама сина, с които хитовата изпълнителка се срещнала едвам преди известно време, само че през днешния ден поддържат контакт. С баща си се чува рядко, само че това не я изтезава, както не приема трагично обстоятелството, че е израснала без него: „ Майка ми беше доста мощна през всички тези години... Никога не съм усещала неналичието на мъжката фигура и може би поради това пък този ентусиазъм за такава последна автономия, тъй като съм виждала в нея жена, която се оправя без потребността от непозната помощ с безусловно всичко – с финансирането на семейството, с това дома да е постоянно изрядно чист, постоянно да има нещо сготвено, детето да пораства с фантазия в сърцето си... ”.

И като дребна Михаела не е усещала неналичието на татко си, защото майка й е играела и тази роля в живота й. Родителката й е най-силният образец в живота й, както и баба й и дядо й. Те помагали в грижите за нея, когато майка й трябвало да работи повече, с цел да устоя семейството. Имали сложни интервали. Михаела обаче не си спомня за тях с горест, а с усмивка, тъй като с майка й постоянно са успявали да се оправят, а и тези моменти са я научили на доста. Още тогава двете си споделяли всичко, в това число какъв брой пари имат и по какъв начин би трябвало да ги разпределят, тъй че да им стигнат до края на месеца.

И през днешния ден любимката на младежите не обича да мрънка и да се жалва. Благодарна е за всичко, което има. И без съмнение, споделя, че е момиче с шанс, тъй като в професионален проект живее фантазиите си, а в персонален има прелестно семейство. Щастлива е, че към този момент може да изрази признателността си и чисто материално, а точно като оказва помощ на майка си. Независимостта, с която се гордее, че е усвоила от нея, има и странични резултати. Певицата си дава сметка, че в персонален проект от време на време не е добра концепция да действаш с размаха на водач, защото по този метод изземваш шанса на мъжа да се изяви като подобен. А и не е нужно. Освен това има доста другари, на които постоянно може да разчита, вместо да се бори сама с всичко. „ Майка ми ме е научила да съм мощна, доста независима – като нея, да не желая помощ. Често това е прелестно, дава ти опцията да не бъдеш излъчен, защото не разчиташ на никого. Ставаш си самодостатъчен. Но от време на време ти е малко самотно, даже на равнище любовни взаимоотношения. Уча се в този момент да давам тази опция на другите, да звънна и да кажа – ще можеш ли да дойдеш да ми пренесеш нещо. А не да се оправям сама ”, признава Михаела. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР