Шестокласник е със счупена ръка след системен тормоз от съученик

...
Шестокласник е със счупена ръка след системен тормоз от съученик
Коментари Харесай

Агресия в училище! Шестокласник е със счупена ръка след системен тормоз от друг ученик

Шестокласник е със счупена ръка след систематичен тормоз от съученик в учебно заведение във Видин.
Преди година Лука и Сара се реалокират в Основно учебно заведение " Свети Климент Охридски " в града. Почти незабавно обаче стартират проблемите с възпитаник от 7-и клас.
" Като бяхме на рейса той ме дръпна към него в неприлична позиция. Сестра му ме снима и след това сподели, че в случай че не върша това, което споделят, ще качи фотографията в обществената мрежа. Обиждаха ме, споделяха ми, че нямам другари, че майка ми е... онази неприличната дума, и са ни виждали на Дунав мост ", оплака се пострадалата Сара.
И до момента в който към нея тормозът е единствено устен, то към брат ѝ е физически.
" Като се реалокирах предходната година, съвсем всеки ден ми го прави това. Бие ме ", показа Лука.
Миналата седмица обаче обстановката излиза отвън надзор.
" Влезе от неговата стая в моята и стартира да ме бие. Удари ме в бъбрека с крайник, по-късно в ребрата, аз паднах на ръката си и я счупих. Каза ми: Ей в този момент ще видиш кой съм ", описа Лука.
След случая никой не се обажда на майката на Лука, с цел да я осведоми какво се случва. Тя вижда детето си напълно инцидентно, минавайки около учебното заведение.
" Видя ме, влезе в колата и стартира да плаче. Не намирам, че е обикновено някой, който очевидно е защитаван и прикриван, да влезе в непозната класна стая и да набие някой ", сподели майката Росица Миленкова.
Директорът на образователното заведение отхвърли някои от децата или класният началник да я е сезирал за сходни случаи.
" До мен не е достигала никаква сходна информация. Имаме тъжби от родителя на потърпевшото дете и е почнала работа. Процедурата е малко тромава, защото ние нямаме нужните експерти, педагогичен консултант и психолог, а всяко едно малолетно дете се изслушва пред тях ", разяснява шефът на ОУ " Свети Климент Охридски " Теодора Ганчева.
" Изпращаме децата на учебно заведение, не на война. Там където да са на несъмнено място в постройката на учебното заведение, където да са предпазени ", настоя майката на Лука и Сара.
По случая към този момент работи и Агенцията за протекция на детето. Предстои и психолози да стартират работа с двете страни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР