Шесткратният световен шампион в клас MotoGP Марк Маркес е бил

...
Шесткратният световен шампион в клас MotoGP Марк Маркес е бил
Коментари Харесай

Маркес може да участва в ГП на Катар в MotoGP

Шесткратният международен първенец в клас MotoGP Марк Маркес е бил включен в листата със декларирани водачи за идното в края на месеца Гран При на Катар, с което ще бъде обещано начало на сезон 2021 в кралския клас.

Испанецът счупи своята дясна раменна кост по време на откриваща сезон 2020 Гран При на Испания на пистата „ Херес “, след което бе подложен на три интервенции за възобновяване на счупването. Последната от тях бе през декември месец, като след нея лекарите обявиха, че Маркес ще има потребност от почти половин година за цялостно възобновяване и връщане на пистата.

A notable name on the provisional Entry List!

Could we see at the season opener? |
— MotoGP™ (@MotoGP)
Вчера обаче, самият водач на Repsol Honda разгласи, че е покрай завръщане на мотоциклета. Днес към този момент стана ясно, че от японския отбор публично са декларирали испанецът като един от своите водачи за Гран При на Катар, което ще се организира на 28 март на пистата „ Лусайл “. Ако тогава Маркес фактически се завърне на пистата, то това ще бъде негово първо присъединяване от опита му за присъединяване в Гран При на Андалусия предишният юли, което бе единствено дни след неговата първа интервенция.

До края на акцията, той бе сменен от тест водача на Repsol Honda Щефан Брадъл, който го замества и по време на предсезонната подготовка, която се организира в Катар през тази и предходната седмица.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР