Шестима малтийски младежки национали по футбол получиха наказания за лишаване

...
Шестима малтийски младежки национали по футбол получиха наказания за лишаване
Коментари Харесай

Наказаха двама футболисти до живот заради черно тото

Шестима малтийски юношески национали по футбол получиха санкции за отнемане от спортни права от Европейската футболна асоциация (УЕФА), като двама от тях изгарят до живот.

УЕФА изясни, че решението за това наказване е в резултат на следствието на два мача от Европейските квалификации против Черна гора и против Чехия. Черна гора е спечелила мача с младите малтийци с 1:0, до момента в който Чехия е чествала безапелационна победа със 7:0, като и двата мача са се играли през март 2016 година. Предполага се, че избрани незаконни кръгове са се облагодетелствали финансово от тези мачове.

Емануел Брифа от малтийския първокласен клуб Флориана и Кайл Чезари от Моста са осъдени с отнемане от право да се занимават с каквито и да било действия във футбола повече, защото "са работили по метод, с който са оказали нелегално или непозволено въздействие върху резултата за придобиване на облага за себе си или за трета страна ".

Бившият първенец на Малта - Биркиркара, има трима осъдени футболисти. Райън Каменцули е осъден за година и половина, до момента в който халфът Люелин Кремона и нападателят Люк Монтебело ще би трябвало да изтърпят отнемане от права за една година. Самир Араб от тима на Балзан ФК е осъден с отнемане от спортни права за две години.

Четиримата футболисти, които ще би трябвало да прекратят краткотрайно кариерите си, са глобени, защото не са уведомили навреме и непринудено УЕФА и с тези си дейности са помогнали на незаконната група, занимаваща се с операции, да уреди мачовете за нужния резултат.

От Европейската футболна централа прибавиха, че е имало следствие и против седми малтийски национал - Матю Кармона, само че там делото е прекъснато, без да бъдат открити каквито и да било доказателства за виновност и съучастничество.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР