Шести енергоблок на Нововоронежката АЕЦ с първия в света завършен

...
Шести енергоблок на Нововоронежката АЕЦ с първия в света завършен
Коментари Харесай

Шести енергоблок на Нововоронежката АЕЦ е сред трите най-добри централи за 2017 г. според американското списание POWER

Шести енергоблок на Нововоронежката АЕЦ с първия в света приключен реактор ВВЕР-1200 от потомство „ 3 плюс “ бе отличен като „ Най-добра централа за 2017 година “ от американското списание POWER. Топ централите са новаторски и исторически значими планове, които съставляват интерес за енергийната промишленост. Наравно с Шести енергоблок на съветската Нововоронежка АЕЦ са и други две централи спечелили – АЕЦ „ Колумбия “ във Вашингтон и АЕЦ „ Рингхалс “ в Швеция. Победителите са определени от редакторите на POWER.

Нововоронежката АЕЦ е първата централа която пуска и създава всяко потомство на технологията на реакторите ВВЕР, в това число и ВВЕР-1200 в Шести енергоблок - най-последната дума на технологията, който бе въведен в комерсиална употреба през февруари 2017 година Това прави централата част от „ живата история “ на нуклеарната енергетика и съвършен подготвителен център за атомната промишленост.

Журито означи, че новият енергоблок с реактор ВВЕР-1200 е основан на най-последните нововъведения и разработки, които са в сходство с всички постфукушимски условия.

Сред печелившите му качества са уникалността на технологията, тъй като този реактор е първият и единствен по рода си; неговата устойчивост, тъй като животът му е двойно повече спрямо предходните разработки; високата му успеваемост, дължаща се на актуалната автоматизация на дейностите за понижаване на човешката намеса; и сигурността му, поради неповторимата композиция от дейна и пасивна система за сигурност.

Списание POWER стартира да излиза през 1882 година в Съединени американски щати. То се счита за влиятелен източник на информация за пазара на електрическа енергия. Повече от 40 години то отличава най-добре представилите се в промишлеността за произвеждане на електрическа енергия с годишни награди за електроцентрали в номинациите „ Топ централи “, „ Централа на годината “, „ Награда за преоткриване “, „ Награда за интелигентна мрежа “ и „ Награда за воден план “.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР