Шести ден стотици абонати на ВиК-Пловдив са без вода. Живущите

...
Шести ден стотици абонати на ВиК-Пловдив са без вода. Живущите
Коментари Харесай

Заради авария: Шести ден част от Пловдив е без вода


Шести ден стотици клиенти на ВиК-Пловдив са без вода. Живущите и работещите в региона на улица „ Георги Николаев “ в регион „ Южен “ споделят, че обстановката е непоносима.

В региона има доста бизнеси, офиси и заведения за хранене. Някои от работещите в региона споделят, че си носят вода в туби от къщи.

„ От четвъртък (миналата седмица) няма вода, мъчно се живее. Разпуснал съм личния състав и съм затворил ресторанта “, споделя притежателят на заведение Христо Христев.
Снимка: btvnovinite.bg

Веднага е бил изпратен сигнал за повредата до ВиК-Пловдив. Оттам обаче не могат да почнат да работят по премахване на повредата, тъй като водопровода минава през частен терен с пазар, чийто притежател не позволява да копаят в парцела му.

„ Има доста телекомуникации, които ще бъдат наранени. Има доста арматура в площадката, която ще бъде наранена. Проблемът е, че ще се оправи на парче. След месец-два още веднъж ще бъдем затворени поради повреда “, стимулира отхвърли Диляна Миладинова, представител на притежателя на пазара.
Снимка: btvnovinite.bg

Собственикът по закон би трябвало да допусне представители на локалното водоснабдително сдружение. „ По закон има сервитут и в този регион не би трябвало да има друга инфраструктура, с изключение на водопроводите и канализацията “, разяснява Антон Гълъбов от ВиК-Пловдив

По думите му това не е първият подобен случай, освен в Пловдив, само че и в цяла България.

За да решат казуса и да захранят своите клиенти с вода, от ВиК-Пловдив са проектирали нов тръбопровод, който е разположен в общинска улица.
Снимка: btvnovinite.bg

„ Надявам се до петък да има вода в региона. Работата се забавя, защото уличката, където се работи е доста тясна “, разяснява Гълъбов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР