Шестгодишен ученик простреля учителката си в началното си училище в

...
Шестгодишен ученик простреля учителката си в началното си училище в
Коментари Харесай

САЩ: Шестгодишен ученик простреля почти смъртоносно учителката си в училище - Свят

Шестгодишен възпитаник простреля учителката си в началното си учебно заведение в петък.

Трагедията се случва в град Нюпорт Нюз, щата Вирджиния, Съединени американски щати.

30-годишната Аби Звернер е тежко ранена, има животозастрашаващи пострадвания. Към днешна дата тя демонстрира признаци на усъвършенстване, оповестяват управляващите. Кметът Филип Джоунс съобщи пред Би Би Си, че възобновяване на госпожа Звернер " се развива в позитивна посока ". Но тя остава в сериозно положение.

Нейната алма матер, университетът " Джеймс Мадисън " във Вирджиния, прикани хората да се молят за възобновяване на Аби.

Не е ясно по какъв начин детето - което остава в полицейския арест - се е сдобило с револвера, в който е стреляло. Длъжностни лица обявиха, че въпреки учебното заведение, в което се образоват към 550 възпитаници, да е разполагало с железни детектори, учениците са били проверявани на инцидентен принцип и не всяко дете е минавало през подобен на входа.

Полицейският шеф Стив Дрю съобщи пред кореспонденти, че до стрелбата се е стигнало след " спречкване " в класната стая на първи клас (шест-седемгодишни) и не наподобява да е " инцидентна ".

Един от родителите, Стив Гонзалес, чието дете е участвало в класната стая по време на стрелбата, съобщи пред Fox News, че госпожа Звернер е реагирала самоотвержено. След като е била изумена от патрона, " тя е крещяла на децата си да бягат ".

Кметът Джоунс - който встъпи в служба единствено преди пет дни - съобщи, че полицията продължава да проверява събитията към стрелбата и че съгласно него " думата " спречкване " е подобаваща и аз бих я употребявал ". " Не разполагаме с всички отговори за това по какъв начин едно шестгодишно дете е било в положение да борави с огнестрелно оръжие, нито по какъв начин едно шестгодишно дете е било в положение да получи достъп до огнестрелно оръжие ", сподели той.

" Това е тъмен ден в нашата история и мисля, че това е червен байрак за страната ".

Законът на Вирджиния не разрешава шестгодишни деца да бъдат съдени като възрастни. А и детето би било прекомерно малко, с цел да бъде предадено под опеката на Министерството на правораздаването за малолетни, в случай че бъде прието за отговорно. Но арбитър може да отнеме попечителството на родителите над момчето и да го вземе под надзора на страната.

Училищният контрольор Джордж Паркър съобщи в събота, че стрелбата е посочила, че " би трябвало да образоваме децата си и да ги пазим ". " Нуждаем се от поддръжката на общността, от непрекъсната поддръжка, с цел да сме сигурни, че оръжията не са налични за младежите, и през днешния ден звуча като развалена плоча, тъй като не преставам да дублирам това: че би трябвало да държим оръжията надалеч от ръцете на нашите младежи ", добави той.

Нюпорт Нюз е град с население към 180 000 души и се намира на към 70 благи (112 км) южно от столицата на щата Ричмънд.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР