Пенсиите ще се увеличат с 11% по швейцарското правило. Това

...
Пенсиите ще се увеличат с 11% по швейцарското правило. Това
Коментари Харесай

 НС: Пенсиите се вдигат с 11 на сто  

Пенсиите ще се усилят с 11% по швейцарското предписание. Това решение препотвърдиха депутатите със 78 гласа " за ".
Това стана с приемането на план на решение на ПП-ДБ, с който те задължават представителите на Министерския съвет в Надзорния съвет на Национален осигурителен институт да защитят 11-процентния растеж. Това обаче към този момент стана предишния вторник и той е обезпечен.

До плана на решение и изключителното съвещание през днешния ден се стигна поради опасения, че пенсиите може да скочат с 10, а не с 11%. По проект пенсиите следваше се вдигнат с 11% на база прогнозните данни за растежа на междинния застрахователен приход и инфлацията. По данни на Национален осигурителен институт обаче съгласно данните от двата индикатора следвало нарастването да е 10%. Имало и подобен план на решение, написа " 24 часа ".

Срещу това обаче се оповестиха всички парламентарни сили и служебният обществен министър Ивайло Иванов и Надзорният съвет одобри 11-те %. Все отново през днешния ден депутатите от ПП-ДБ, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ препотвърдиха решението. ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи не гласоподаваха, а " Възраждане " не участваха в съвещанието.

dnes. bg


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР