Шестдесетте руски дипломати от три руски дипломатически мисии на Русия

...
Шестдесетте руски дипломати от три руски дипломатически мисии на Русия
Коментари Харесай

Изгонените руски дипломати напуснаха САЩ

Шестдесетте съветски дипломати от три съветски дипломатически задачи на Русия в Съединени американски щати – посолството във Вашингтон, генералното консулство в Ню Йорк и непрекъснатото посланичество при Организация на обединените нации – бяха принудени да изоставен в събота територията на Съединени американски щати.

Обявените за persona non grata съветски дипломати и членовете на техните фамилии (общо 171 души) излетяха за своята татковина с два специфични полета на съветския държавен авиоотряд „ Россия “, предава ТАС.

Това е най-голямото изпъждане на съветски дипломати за цялата история на връзките сред Москва и Вашингтон. Подобно нещо не се е случвало и при най-сложните стадии на Студената война. Русия отговори на Съединени американски щати по подобен метод, изгонвайки от страната 60 сътрудници на американските дипломатически задачи.

По всичко проличава, написа ТАСС, че настоящото повишение на напрежението може и да не се ограничи с тези изгонвания: Съединени американски щати към този момент предизвестиха, че си резервират правото да подхващат спомагателни ограничения срещу Русия, а Москва, както се допуска, няма да остави без отговор вероятни нови ограничения от страна на Вашингтон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР