САЩ наложиха санкции на петима ирански граждани. Това съобщи американското

...
САЩ наложиха санкции на петима ирански граждани. Това съобщи американското
Коментари Харесай

САЩ включиха в санкционния списък за Иран още пет физически лица

Съединени американски щати постановиха наказания на петима ирански жители. Това заяви американското министерство на финансите, представено от организациите.

Посочва се, че всички лица са свързани с елитните елементи на иранските въоръжени сили от Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война. Те са попаднали под ударите на американските ограничаващи ограничения поради оказване на поддръжка на бунтовниците хуси в Йемен и за подпомагане при потреблението на балистични ракети, с които хусите обстрелваха Саудитска Арабия.

В известието се споделя, че наказания са наложени на Мехди Азарпише, Мохамад Джафари, Махмуд Каземабад, Джавад Шир Амин и Сайед Мохамад Техрани.

През последния месец хусите доста зачестиха ударите по Саудитска Арабия с балистични ракети. Мишени на обстрелите са както южните саудитски провинции по границата с Йемен, по този начин и столицата. Общо съгласно Рияд в спора са били прехванати над 100 ракети на йеменските бунтовници.

В Йемен от август 2014 година продължава опълчването сред държавните сили и бунтовниците хуси. В най-активната фаза то мина с нахлуването през март 2015 година на обединението, водена от Саудитска Арабия. Според йеменския Център за правата и развиването през първите 800 дни на бомбардировките в Йемен са били убити над 12 500 мирни жители.

Иранският висш водач аятолах Али Хаменей утвърди подписването на Международната спогодба за битка с финансирането на тероризма, съобщи организация ИРНА, като цитира изявление на ръководителя на иранския парламент Али Лариджани.

По думите му Хаменей е проучил оферти документ и го е предал за по-нататъшно разглеждане и дефинитивна ратификация от държавното управление и Народното събрание на Иран.

Международната спогодба за битка с финансирането на тероризма беше призната с резолюция 54/109 на Общото заседание на Организация на обединените нации от 9 декември 1999 година Влезе в действие на 10 април 2002 година До през днешния ден са я подписали над 130 членки на Организация на обединените нации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР