Шест нови държави ще се присъединят към групата на БРИКС.

...
Шест нови държави ще се присъединят към групата на БРИКС.
Коментари Харесай

Шест нови държави се присъединяват към БРИКС, Путин – домакин на следващата среща

Шест нови страни ще се причислят към групата на БРИКС. Това стана ясно след договарянията в Йоханесбург сред водачите на страните от групата, които продължиха повече от 11 часа.

Първоначално, държавните ръководители на Бразилия, Китай, Русия, Индия и Южна Африка не съумяха да се обединят към общо мнение за приемането на нови членки. Интерес за присъединение показаха близо 40 страни, като 22 подадоха публични молби. На старта на форума в Йоханесбург, президентът на Китай Си Дзинпин изрази концепцията БРИКС да се трансформира в опция на Г-7.

 
Към момента темпото на световното икономическо възобновяване не е устойчиво. Международните институции предвиждат, че международната стопанска система ще нарасне с по-малко от 3% през тази година. Предизвикателствата, пред които са изправени разрастващите се страни, са по-сериозни, а до постигането на задачите за стабилно развиване има да се извърви дълъг път.
Си Дзинпин, президент на Китай

Това е второ решение за разширение на БРИКС след основаването му през 2009 година като съюз сред Бразилия, Русия, Индия и Китай. През 2010 година към него се причисли Южна Африка, която сега ръководи групата. БРИКС съставлява към 40% от международното население и над една четвърт от международния Брутният вътрешен продукт.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР