Шефът на Централното командване на въоръжените сили на САЩ генерал

...
Шефът на Централното командване на въоръжените сили на САЩ генерал
Коментари Харесай

САЩ няма да съкращават военния си контингент в Ирак

Шефът на Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Франк Макензи съобщи, че в обозримо бъдеще Съединени американски щати ще запазят числеността на своите военни в Ирак на настоящето равнище от 2,5 хиляди души.

В изявление за Асошиейтед прес той сподели, че даже в случай че американските военни в Ирак не вземат участие във военни дейности, те ще продължат да дават въздушна поддръжка и друга военна помощ на Багдад в битката против Ислямска страна.

Макензи сподели, че офанзивите против американските и иракските военни от милиции, които съгласно него се поддържат от Иран и които упорстват за изтеглянето на непознати войски от страната, могат да се усилят.
 Талибаните в Афганистан - наследници на плана на
Талибаните в Афганистан - наследници на плана на " Ислямска страна " в Сирия и Ирак

Талибаните се усещат доста мощни, победили натовски армии

" Те в действителност желаят цялата американска войска да напусне , само че американската войска няма да напусне ", сподели ген. Макензи.

Иракските управляващи, добави генералът, биха желали да запазят наличието на американските военни в страната.

" Така че стига те да го желаят и ние можем да реализираме взаимно съглашение, ние ще бъдем там ", сподели висшият американски боен.

Макензи сподели, че има вяра, че бойците на Ислямска страна ще продължат да съставляват опасност, защото групата " продължава да се пресъздава, евентуално под друго име ". В същото изявление военният водач призна, че терористичната формация Ал Кайда ненапълно се е разраснала в Афганистан след изтеглянето на американските войски .
 Изтегляме задачата си от Ирак до края на годината, потвърдиха Съединени американски щати
Изтегляме задачата си от Ирак до края на годината, потвърдиха Съединени американски щати

В страната няма да останат американски сили, изпълняващи бойни задания

Според ген. Макензи при такива условия е " доста мъчно " да се подсигурява, че нито Ал Кайда, нито афганистанският клон на Ислямска страна не могат да заплашват Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР