Шефът на Съдийската комисия в Англия Хауърд Уеб свика на

...
Шефът на Съдийската комисия в Англия Хауърд Уеб свика на
Коментари Харесай

Спешна среща на арбитрите от Висшата лига след фрапантните грешки през уикенда

Шефът на Съдийската комисия в Англия Хауърд Уеб свика на среща арбитрите от Висшата лига, откакто двама от най-хубавите позволиха неточности при маркиране на засади през уикенда.

Съдийската организация Professional Game Match Officials Limited (PGMOL) излезе с изказване в неделя, потвърждавайки, че Уеб се е свързал с Арсенал и Брайтън, с цел да признае и изясни грешките, позволени на техните мачове в събота.
 Микел Артета беснее против съдиите след мача с Брентфорд
Микел Артета беснее против съдиите след мача с Брентфорд

Не може да блокираш придвижването на различен състезател, когато си в засада, разяснява той

Видео-асистент реферът (ВАР) Лий Мейсън не съумя да ревизира дали Айвън Тони от Брентфорд е в засада, когато означи изравнителния гол в 74-ата минута за крайното 1:1 против Арсенал. Докато Брайтън бяха ощетени от анулиран гол на Первис Еступинян, защото линиите за засадата бяха обрисувани на неточния футболист на Кристъл Палас.

Агенция Прес Асосиейшън (ПА) разбра от сигурен източник, че Уеб е свикал незабавна среща след грешките през уикенда. Не е ясно дали ще има смяна в деня на съдийските назначения, които в Англия се вършат и афишират във вторник, в случай че в понеделник е останал един мач да се изиграе от кръга.

От PGMOL не потвърдиха дали и Лий Мейсън е поканен или не. По-рано през сезона той направи друга неточност от огромно значение - когато анулира гол за Нюкасъл в домакинския им мач против Кристъл Палас на 3 септември. След това известно време почиваше и не му се даваха мачове.
 Гуардиола: Имаме най-късата пейка във Висшата лига
Гуардиола: Имаме най-късата пейка във Висшата лига

Каталунецът с любопитно оправдание

Хауърд Уеб е един от съдиите в Англия, който остана с най-чист имидж и назначението му отпред на комисията беше добре признато от всички. Той се върна в родината си, откакто прекара прочут интервал в Съединени американски щати като арбитър.

В петък той имаше друга среща - с акционерите във Висшата лига, на която безусловно подвигна летвата на субективните решения, потвърждавайки че оттук насетне системата ВАР ще преглежда единствено ясни и явни неточности на съдиите.

Като своя цел на срещата на следващия ден той вижда идентифициране на проблемите през уикенда, както и да получи пояснение на какво се дължат те. Иска също по този начин да ги разяснява с всички рефери, а по-късно да приказва и за идващите мачове, които имат особена значимост поради напредването на сезона. Също по този начин той изясни в петък, че желае съдиите да имат вярната подготовка и назначава само рефери, в чието равнище са сигурни.
 Лийдс - Манчестър Юнайтед 0:2 в мач от Висшата лига
Манчестър Юнайтед е в борбата за купата! Рашфорд реши " Войната на розите "

" Червените дяволи " с скъп триумф в районното дерби против Лийдс
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР