Шарл Леклер записа най-доброто време от началото на предсезонната подготовка

...
Шарл Леклер записа най-доброто време от началото на предсезонната подготовка
Коментари Харесай

Леклер най-бърз в последната сутрин на теста в Бахрейн

Шарл Леклер записа най-хубавото време от началото на предсезонната подготовка във Формула 1 за 2023 година, откакто направи обиколка за 1:31.024 в хода на първите 90 минути на последната утринна сесия на теста в Бахрейн.

Монегаскът реализира този си резултат с гумите С4, които са вторите най-меки в гамата на Пирели. Втори в утринната сесия се подреди водачът на Мерцедес Джордж Ръсел, който изостана с 0.418 от Леклер, макар че употребява най-меките смеси на Пирели – С5 в своя най-бърз тур, който също бе реализиран в ранните часове на сесията, преди асфалтът на „ Сахир “ да се нагрее.

Тройката в края на последната утринна сесия на тестванията в Бахрейн затвори тестовият водач на Астън Мартин Фелипе Другович. Бразилецът бе с 1.051 по-бавен от Леклер, макар че и той като Ръсел употребява гумите С5 в своя рекорден тур. Както е известно Другович взе участие на теста в Бахрейн на мястото на контузения Ланс Строл, който към момента е под въпрос за първите надпревари за сезона.
 Ланс Строл е с две счупени китки, пропуща първите 3 старта? Ланс Строл е с две счупени китки, пропуща първите 3 старта?
Най-активен преди обедната пауза бе водачът на Алфа Таури Ник де Врийс, който завъртя цели 87 обиколки. С минимален километраж сесията приключи Оскар Пиастри (Макларън), който направи едвам 44 тура.

В хода на утринната сесия имаше два червени флага, които костваха общо 30 минути за подготовка на всички тимове. Първият от тях беше показан още в 10-та минути откакто един датчик от колата на Перес падна и трябваше да бъде отхвърлен от спортната повърхнина.

Второто прекъсване пък пристигна 80 минути преди приключването на времето когато Валтери Ботас спря на осмия завой поради проблем в скоростната кутия на неговия болид на Алфа Ромео. Финландецът не се върна на пистата преди обедната пауза, само че упованията са той да стори това в следобедните часове. Преди прекъсването си той бе направил 72 обиколки.

Последната тестова сесия преди началото на сезон 2023 във Формула 1 стартира в 14:15 часа българско време, като тя ще приключи в 18:30 часа. В нея на пистата ще забележим Карлос Сайнц (Мерцедес), Люис Хамилтън (Мерцедес), Фернандо Алонсо (Астън Мартин), Естебан Окон (Алпин), Кевин Магнусен (Хаас), Ландо Норис (Макларън) и Юки Цунода (Алфа Таури), които ще заменят своите съотборници Леклер, Ръсел, Другович, Гасли, Нико Хюлкенберг, Пиастри и Де Врийс. Перес, Алекс Албон (Уилямс) и Ботас пък ще продължат своята работа и в следобедната сесия.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР