Шансовете за преговори между Северна Корея и САЩ намаляват, след

...
Шансовете за преговори между Северна Корея и САЩ намаляват, след
Коментари Харесай

Северна Корея смята, че шансовете за диалог със САЩ намаляват

Шансовете за договаряния сред Северна Корея и Съединени американски щати понижават, откакто американският Държавен департамент упрекна Пхенян в поддръжка на тероризма, предадоха международните организации.

В петък в годишен отчет на департамента за втора поредна година Северна Корея беше сложена измежду страните, подкрепящи тероризма. В документа страната беше упрекната и поради " замесването ѝ в убийства на непозната територия ".

Севернокорейското външно министерство осъди този документ, наричайки го " сериозна политически стимулирана провокация ", оповестява през днешния ден севернокорейската организация КЦТА. Ведомството добавя, че оставянето на Северна Корея в черния лист на страните, подкрепящи тероризма, потвърждава, че Съединени американски щати резервират враждебната си политика и " непоклатимата си неприязън " по отношение на Северна Корея. Говорител на външното министерство съобщи, че Съединени американски щати са " огнище и водач на тероризма " и добави, че " каналът на разговор сред Северна Корея и Съединени американски щати се стеснява от ден на ден поради отношението и позицията на Съединени американски щати ".

Представители на Съединени американски щати и на КНДР се срещнаха при започване на октомври в Швеция, само че Пхенян напусна масата на договарянията, казвайки, че е отчаян от неналичието на нови и изобретателни решения от страна на Вашингтон.

Преговорите са в задънена улица от неуспеха на срещата на върха в Ханой през февруари сред Доналд Тръмп и севернокорейския началник Ким Чен-ун. Двете страни не съумяха да се схванат тогава за преустановяването на севернокорейската нуклеарна стратегия в подмяна на повдигане на икономическите наказания. Оттогава Пхенян приканва Вашингтон да промени метода до края на годината и извърши тествания на балистични ракети с дребен обхват.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР