Шансовете на младежкия национален отбор на България да се класира

...
Шансовете на младежкия национален отбор на България да се класира
Коментари Харесай

Пак резил за България, издънихме се и с Казахстан

Шансовете на младежкия народен тим на България да се класира на Европейското състезание завършиха още преди същинската част от квалификациите. След резила с Люксембург в първия мач, "лъвчетата " се издъниха гръмовно и с другия новобранец в групата Казахстан. И отново на личен терен.

Възпитаниците на Антони Здравков изпуснаха успеха и дуелът приключи наедно 2:2, като казахите изравниха пет минути преди края. Малко преди този момент Ангел Лясков беше изпъден с пряк червен картон за безумно влизане в коленете на противник.

А мачът стартира по съвършен метод за българите и не предвещаваше подобен процес. Още в 9-та минута те откриха резултата посредством Кирил Десподов, който беше изведен от Александър Георгиев самичък против вратаря и нямаше по какъв начин да пропусне.

Интересното е, че играчът на ЦСКА направи реплика на Кристиано Роналдо при насладата си след отбелязването на попадението. А в тези минути играта на нашите момчета вървеше и не се виждаше по какъв начин може да се стигне до сходна развръзка.

Но внезапно казахите взеха самодейността и направиха няколко доста рискови офанзиви. И съумяха да изравнят в 20-та минута. Тогава Дмитрий Федин преодоля с един финт влезлия с неразчетен шпагат Стефан Велков и подаде към капитана си Дидар Жалмукан, който прониза мрежата за 1:1.

Последва изострен конфликт сред Жалмукан и Петко Христов, като двамата пострадаха тежко и главите им бяха превързани, само че продължиха дуела. До почивката имаше още няколко шанса за гостите, само че гол по този начин и не падна.

С подновяването на играта на терена се появиха Тонислав Йорданов и Калоян Кръстев. И първият от тях още веднъж даде преднина на България с попадение, което несъмнено и той се чуди по какъв начин означи.

В 51-та минута при едно безобидно центриране в наказателното поле на Казахстан двама бранители отиграха нескопосано топката и след рикошети в главите им, тя стигна до Йорданов. Той обаче беше с тил към вратата и без да желае докосна кълбото с рамо и то взе, че се оплете в мрежата за 2:1.

Александър Георгиев изпусна да реши всичко в 72-та минута с трето попадение, а в края и казахите имаха своите шансове. Най-голямата неточност пристигна в 82-та минута, когато Ангел Лясков влезе ужасяващо с бутоните в коляното на противник и и напълно справедливо беше изпъден.

В 85-та минута резилът стана цялостен. Тогава Александър Соколенко откри Оралхан Омиртаев и той с удар сред двама бранители и благодарение на гредата прониза Николай Кръстев за 2:2. С това беше поставена точка на разногласието сред тези два отбора.

Така след две семейства против двата сякаш най-слаби тима в групата, България взе единствено една точка. Следващият мач е още веднъж с Казахстан, само че в Астана. Битката е на 10 октомври. Иначе казахите са с 5 точки и на втората позиция в групата, само че с два мача повече от България.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР