Шампионът на България на Затворен маршрут в клас Туринг за

...
Шампионът на България на Затворен маршрут в клас Туринг за
Коментари Харесай

Иван Влъчков завърши 3-и в първия кръг от Националните картинг серии

Шампионът на България на Затворен маршрут в клас Туринг за последните 2 години Иван Влъчков приключи на трето място в първия кръг от Националните картинг серии в клас KZ на пистата Пауталия в Кюстендил.

Участието му беше част от подготовката за новия сезон в Европейските серии GT4, които стартират с първия кръг на пистата Мост в Чехия на 27-29 април. Там Влъчков още веднъж ще се състезава за екипа на Росен Даскалов – София Кар Моторспорт с болида Sin Car R1.

Именно Даскалов беше шеф на надпреварата, което беше проведено от клуб Кюстендил, клуб Хидролифт и София Кар Моторспорт.

Иван беше най-бърз в квалификационните маншове през вчерашния ден и в първото съревнование поведе от полпозишън. Втори излезе Александър Гълъбов, а трети - Юлиан Серафимов, който се забави на старта. До финала Иван нямаше проблеми и завоюва с 12.327 сек пред Серафимов, а трети остана Любомир Гърков.

Във второто съревнование Влъчков също поведе, само че малко по-късно се стигна до случай със Серафимов, след който Юлиан отпадна. Иван изостана четвърти, само че бързо се придвижи до 2-ото място. В опит да изпревари водача Бойко Гълъбов двамата се удариха и Влъчков още веднъж изостана обратно, а по-късно спря с щета в мотора.

Победата взе Гърков, който стана първи за кръга с 41 точки в дебютното си присъединяване в този клас. Втори в надпреварата и в крайното класиране с 33 т. стана Кирил Димитров, а Влъчков зае 3-ото място с 25 т.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР