Шампионът на Англия по футбол Манчестър Сити ще приеме Челси

...
Шампионът на Англия по футбол Манчестър Сити ще приеме Челси
Коментари Харесай

Манчестър Сити - Челси е дербито в третия кръг за Купата на Англия

Шампионът на Англия по футбол Манчестър Сити ще одобри Челси в третия кръг на шампионата за Купата на страната, реши изтегленият през днешния ден чоп.

Челси доближи предходната година до край в това съревнование, а двата тима оформят един от петте конфликта сред тимове от Премиършип.

Двата тима към този момент се срещнаха в турнирен мач този сезон, откакто по-рано през месеца си дадоха среща на стадион Етихад за Купата на Лигата, а Сити завоюва с 2:0.

Носителите на трофея Ливърпул ще играе на своя стадион Анфийлд против Уулвърхямптън, до момента в който 12-кратните носители Манчестър Юнайтед са домакини на Евертън. Останалите две двойки са Брентфорд – Уест Хям Юнайтед и Кристъл Палас – Саутхямптън.

Актуалният водач във Висшата лига Арсенал, рекордьор с 14 купи на Англия, имаха шанса да изтеглят посещение на състезаващия се в Лига 1 (трето ниво) Оксфорд Юнайтед.

Лестър Сити, победител в шампионата през 2021-а, пък им се падна още по-лесно затруднение. " Лисиците " ще би трябвало да пътуват до тим от четвърто или пето равнище. Те чакат преиграването сред тимовете на Дагенъм & Редбридж от Конференцията или Джилингам от Лига 2.

Третият кръг на шампионата за Купата на Англия е изключително забавен, защото в него се включват тимовете от първите две лиги в Англия – Премиършил и Чемпиъншип. Мачовете би трябвало да се играят в интервала 6-9 януари 2023-а година. И до момента в който множеството от най-хубавите футболисти в света сега са фокусирани върху Мондиала в Катар, то в Англия си изтеглиха този чоп.

Тотнъм, който има осем трофея на страната във витрината си, колкото Манчестър Сити и Челси, се падна като хазаин на Портсмут от Лига 1. Уелският Рексъм, който играе в Конференцията и е благосъстоятелност на холивудските звезди Роб Макелъни и Райън Рейнълдс, ще гостува на Ковънтри от Чемпиъншип.

А Боръм Ууд, 11-и в Конференцията, ще играе вкъщи с Акрингтън Станли. Честърфилд, който се срина от Лига 1 до Конференцията, ще гостува на Уест Бромич. А Стивънидж от Лига 2 ще гостува на Астън Вила, воден от Унай Емери.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР