Сгъваемият екран има диагонал от 6,9 инча и висока резолюция

...
Сгъваемият екран има диагонал от 6,9 инча и висока резолюция
Коментари Харесай

Ерата на евтините сгъваеми смартфони идва с Liberto Flip


Сгъваемият екран има диагонал от 6,9 инча и висока резолюция от 2790х1188 пиксела
(снимка: CC0 Public Domain)

Гъвкавите, сгъваеми смарт телефони са една от перспективните ниши за производителите, която разкрива благоприятни условия за по-големи облаги, поради високите цени на сходни устройства. Но ето, че на пазара излезе бюджетен сгъваем смарт телефон от много известен бранд, което предвещава скорошно „ масовизиране ” на устройствата от тази категория и разбъркване на статуквото на пазара. Гъвкавите смарт телефони надали ще останат привилегия единствено за платежоспособните консуматори на определени марки.

Китайският производител ZTE сътвори смарт телефон вид мида във формат Samsung Galaxy Flip. Сега това е най-достъпният смарт телефон с еластичен екран в света – коства към $420, до момента в който най-близкият съперник е доста по-скъп. Към момента смарт телефонът на ZTE ще може да се купи единствено в една страна в света и това не е Китай, а Япония, само че с времето моделът или негови модификации евентуално ще се появят и на други пазари.

Все още се случват ч удеса

ZTE, един от най-големите производители на съоръжение за клетъчни мрежи в света и главен снабдител на мобилни устройства, разгласи смарт телефона Libero Flip с еластичен екран. Според портала GizmoChina, той е изработен във форм-фактор на отвесна мида, което го прави директен съперник на Motorola Razr, Samsung Galaxy Flip, Tecno Phantom V Flip и други сходни устройства.

Но с еднакъв формат на тялото, новият ZTE се разграничава от най-близките си съперници по това, на което доста консуматори ще извърнат внимание преди всичко – цената. Моделът коства към $420, или съвсем с 50% по-малко от Tecno Phantom V Flip с 256 GB вътрешна памет и два пъти по-евтино от Samsung Galaxy Z Flip 5 с 512 GB памет. Предлага се в три цвята – наследник, бял и златен.

Първоначално ZTE има намерение да продава Libero Flip единствено в една страна – Япония. Моделът ще се появи на локалния пазар на 29 февруари 2024 година в единствена настройка със 128 GB вътрешна памет и 6 GB RAM.

Liberto Flip e изработен във тип на мида, със сгъваем главен екран и спомагателен външен екран
(снимка: CC0 Public Domain)

Средно равнище, само че нужно ли е повече ?

ZTE не нарежда новия си артикул като флагман. Libero Flip е модел от приблизително равнище, който разчита на 4-нм процесор Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1. Излязъл през май 2022 година, чипът реализира 663 хиляди точки в AnTuTu 10 и съвсем 2800 точки в GeekBench 6 при многоядрен режим. Това е допустимо, с помощта на графиката Adreno 644 с периодичност 0,66 GHz и шест ядра в три клъстера: едно Cortex-A710 на 2,4 GHz, три Cortex-A710 на 2,36 GHz и четири Cortex-A710 A510 с периодичност от 1,8 GHz.

Гъвкавият екран на смарт телефона ZTE Libero Flip е с диагонал от 6,9 инча и висока резолюция от 2790х1188 пиксела. За тези, които не желаят да отварят смарт телефона си всякога, с цел да взаимодействат с него, разработчиците са планували спомагателен външен 1,43-инчов кръговиден екран с цялостен лист от благоприятни условия.

Този екран може да се употребява като високотехнологично огледало за правене на селфита с главната камера. Може също по този начин да демонстрира данни за позвънявания и известия, информация за времето, менюта за ръководство на плейъра и даже следене на стъпки.

Основната камера на смарт телефона Libero Flip, ситуирана до външния екран, съставлява масив от 50-мегапикселов модул и спомагателен 2MP датчик за дълбочина. Последният е нужен за замъгляване на фона при портретни фотоси. В екрана на смарт телефона е вградена 16-мегапикселова камера за селфита.

Допълнителният външен екран е кръговиден, с цялостен лист от благоприятни условия
(снимка: CC0 Public Domain)

В отворено положение дебелината на новия смарт телефон на ZTE е единствено 7,3 мм, а в затворено положение е 15,5 мм. Устройството тежи 214 грама дружно с батерия от 4310 mAh, която съгласно производителя може да се зареди до 100% единствено за 73 минути. Libero Flip обаче не поддържа същинско бързо зареждане – единствено 33 вата, общоприетоо съгласно актуалните критерии, с технологии Quick Charge 4+ и Power Delivery 3.0.

Телефонът има вграден скенер за пръстови отпечатъци (в бутона за включване, а не в екрана), както и модули Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, дружно с NFC чип, употребен най-често за безконтактно заплащане. Производителят дава обещание отбрана против влага и прахуляк по стандарта IP42.

Първият от ново, бюджетно потомство сгъваеми смарт телефони

ZTE Libero Flip евентуално е единствено първият представител на ново потомство налични смарт телефони с еластичен екран. В края на януари 2024 година Samsung, който е пионер на този пазар, разгласи, че приготвя по-евтина версия на своя Galaxy Fold и защото всички останали снабдители в една или друга степен подражават на корейския бранд, когато основават своите гъвкави мобилни телефони, можем да чакаме взрив на евтини сгъваеми смарт телефони, които до неотдавна костваха над $1000.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР