Закриването на полицейското управление в Полски Тръмбеш беше едно от

...
Закриването на полицейското управление в Полски Тръмбеш беше едно от
Коментари Харесай

Проф.Костадин Ангелов: В Полски Тръмбеш хората казват: „Трева не никне след ПП-ДБ“

 _2024 izbori_v013

Закриването на полицейското ръководство в Полски Тръмбеш беше едно от най-безсмислените и вредящи на обществото дейности, подхванати от вътрешния министър Бойко Рашков и кабинета на „ Промяната “ с министър председател Кирил Петков. И до ден сегашен локалните жителите недоумяват кое е наложило преобразуването на структурата, още повече, че Районното полицейско ръководство в градчето дава отговор за население от 14 451 души и обслужва територия от 472 кв. км. с 15 обитаеми места - град и 14 села, с два основни и няколко третокласни пътища.


Това споделят хората в Полски Тръмбеш пред лидера на листата на ГЕРБ-СДС проф. доктор Костадин Ангелов и пред локалния представител измежду претендентите за 50-о Народно заседание – доктор Емил Енчев, доктор, който към този момент четвърт век се грижи за здравето на своите съграждани.


„ Където са минали ППДБ, трева не никне “ - по този начин перифразират националната мъдрост жителите на Полски Тръмбеш. Именно по тази причина в средата на 2022 година те показаха бурно своите митинги и даже блокираха пътни участници.


Че така наречен „ оптимизация “ по модела на Бойко Рашков бе безсмислена, стана ясно преди броени дни – несправедливостта в Полски Тръмбеш беше поправена, а служебният министър на Министерство на вътрешните работи Калин Стоянов откри възобновеното полицейско ръководство. Стана ясно също, че са отпуснати към 2,5 млн. лв. за главен ремонт на районното ръководство в общинския център, което също бе тотално неглижирано от Бойко Рашков и „ Промяната “.


Един от най-сериозните проблеми, който следва да бъде решен в Полски Тръмбеш, е построяването на пречиствателна станция за отпадъчни води. 85 на 100 е построената канализация в Полски Тръмбеш и 15 % от жителите в общинския център към момента са на септични ями, главно в горния завършек на града, което е неприемливо в 21 век.
Единственият късмет този проблем да бъде решен е да бъде изпълнен планът за към 300 млн. лева по Националния проект за възобновяване и резистентност (НПВУ) от страна на " Български ВиК Холдинг ”, който планува построяването на пречиствателни станции и ВиК мрежа в обитаеми места до 10 000 поданици, каквато е община Полски Тръмбеш. За страдание, по време на ръководството на ППДБ се стигна до буксуване в този бранш на икономическия живот.


Правителство на ГЕРБ –СДС и устойчиво парламентарно болшинство на най-голямата партия ще е най-сигурният метод да бъде признат съответен закон за ВиК, както и воден регулатор, с цел да стартира осъществяването на инвестицията и да се изградят или реконструират минимум 10 пречиствателни станции за отпадни води и към 250 км водоснабдителни и канализационни мрежи в страната. В това е безапелационен проф. доктор Костадин Ангелов. За задачата обаче е нужна безапелационна победа на 9 юни, а не разпределяне.


В Полски Тръмбеш от години е онагледена националната мъдрост „ Вода газим, жадни вървим ”. Огромна постройка с минерална вода и с капацитет за водолечение в село Обединение дълго време стои, без да се употребява, поради липса на концесионер. В Двореца на водата, както е прочут този обект, през лятото работят единствено външните къпални. Конструктивно постройката е здрава и добре непокътната, само че поради незавършения ремонт положението вътре не е положително. Намирането на добър собственик – концесионер, построяването на леглова част и кабинети за процедури могат да трансфорат баните в привлекателен център за лекуване и отмора.
Осигуряването на качествено опазване на здравето за дребните обитаеми места в района е неоспорим приоритет пред лидера на листата на ГЕРБ-СДС проф. доктор Костадин Ангелов и претендента за депутат доктор Емил Енчев – един от най-разпознаваемите и обичани медици в района, човек с опит в локалната власт и ясни визии за развиването на общината и на страната.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР