Сезонът за италианската скиорка София Годжа свърши след тежко падане

...
Сезонът за италианската скиорка София Годжа свърши след тежко падане
Коментари Харесай

София Годжа получи ужасяваща травма на тренировка

Сезонът за италианската скиорка София Годжа свърши след тежко рухване по време на подготовка. Инцидентът е станал по време на втурване за великански слалом в Понте ди Льено, провинция Бреша.

София Годжа е, паднала е и е получила фрактура на костите тибия и фибула. Олимпийската шампионка от 2018 година е предходна обстойни прегледи в Милано и ще бъде оперирана още през днешния ден.

31-годишната Годжа е отпред за Световната купа в дисциплината втурване, като има два триумфа през сезона – на супергигантския слалом в Сейнт Мориц и на спускането в Алтенмаркт. Тя е печелила към този момент четири пъти дребния бистър глобус в спускането.

Кариерата ѝ обаче е белязана от многочислени травми. Именно поради контузия тя пропусна Световното състезание през 2021 година в Кортина д’Ампецо.

Тази зима доста огромни имена в ските получиха съществени контузии. Сред тях са, Алекси Пинтюро, Александър Омод Килде, Петра Влъхова и Корин Сутер. Американката Михаела Шифрин също падна брутално, само че се размина без съществени последици.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР