сезира служебния министър на околната среда и водите и кмета

...
сезира служебния министър на околната среда и водите и кмета
Коментари Харесай

Прокуратурата сезира Личев и Фандъкова за депото за отпадъци „Враждебна“

сезира служебния министър на околната среда и водите и кмета на София да осъществят надзор на активността на, оповестиха от прокуратурата.

В осъществяване на конституционния прерогатив на прокуратурата да следи за съблюдаване на законността и на съображение чл.145, ал.1, т.6 от Закона за правосъдната власт (ЗСВ) Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира служебния министър на околната среда и водите и кмета на София в сходство със отговорностите и пълномощията си по закон да извършат надзор на активността на хранилище за боклуци „ Враждебна “.
 По условие на Европейския съюз стартира рекултивация на депото за строителни боклуци до село Шейново По условие на Европейския съюз стартира рекултивация на депото за строителни боклуци до село Шейново
След наложителната рекултивация на депото за биоотпадъци в село Черганово, Община Казанлък стартира работа по план „ Рекултиваци...

Във ВАП е формирана кореспонденция по сигнал от Инициативен комитет на жителите на кв. „ Враждебна “, в който жителите показват неодобрение от употребата на сметището, намиращо се на територията на столичния квартал. В сигнала са изразени претенции за неотложно преустановяване на активността на хранилище „ Враждебна “, в което съгласно инициативния комитет се съхраняват боклуци от всевъзможен тип, рекултивиране на терена и разчистване на отпадъците, пластмасата и други

В отбрана на държавния и публичния интерес ВАП сезира способените органи с оглед реализиране на ефикасен надзор за отбрана на околната среда и човешкото здраве при ръководство на отпадъците.

До ВАП в къс период следва да бъдат изпратени отчети, в които да са отразени резултатите, нарушаванията на съответните нормативни и други актове, подхванатите ограничения за премахване на нарушаванията и последствията от тях, както и наложените наказания.

Днес, 22.06.2021г., заместникът на основния прокурор при ВАП Десислава Пиронева се срещна с жители от Инициативния комитет на жителите на кв. „ Враждебна “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР