Началникът на сигурност БДЖ Тодор Тодоров разкри, че нападателят, който

...
Началникът на сигурност БДЖ Тодор Тодоров разкри, че нападателят, който
Коментари Харесай

Жандармеристи пазят пътници от пияници и скитници в нощните влакове, но мъж преби кондуктор

Началникът на сигурност БДЖ Тодор Тодоров разкри, че нападателят, който крещи, че е с жълта брошура, е рецидивист 

Мъж, който твърди, че има жълта брошура, преби без причина кондуктора бързия трен от Видин до Курило. Служителят на БДЖ бил повален с удар в главата. Той бил атакуван в тил, а по-късно безжалостно ритан. Пътници са снимали офанзивата, а фрагменти от бруталната подигравка с кондуктора бяха показани в „ Здравей, България “ по Нова телевизия.

Нападението е станало още на 17 май, само че тази заран началникът на Вътрешна сигурност и ръководство при рецесии в „ БДЖ-Пътнически транспорти ” Тодор Тодоров разяснява, че нападателят е рецидивист. 

„ Същият господин предходната година провокира сходен случай във влака за Стара Загора и се барикадира в купето. Наложи се да го изведат органите на Министерство на вътрешните работи. По изложение наподобява на същия господин “, добави той, а след това призна, че не е сигурен дали е същият нападател. 

„ Когато се барикадира в купето, не е имал билет и това е била повода, а в този момент е имал, само че за втора класа ”, споделя Тодоров.

„ От гара Димово, където се е качил, не е проявявал признаци на проблеми, с които би могъл да обезпокои пасажерите и личния състав, само че от Враца до Своге е почнал да се пробва да отваря преходната врата към към локомотива. Началник-влакът го е извел и му е направил забележка “, добави той. 

„ Тогава мъжът се настанил в първа класа, а кондукторът му споделил да се реалокира във втора, за която има билет. Мъжът се съгласил, само че когато кондукторът се отдалечава, без причина го атакува и му нанася удари в главата “, съобщи шефът на сигурността в БДЖ. 

Той изясни, че в случай че нападателят е арестуван, би трябвало да му бъде повдигнато обвиняване по член 325 от Наказателния кодекс за безчинство. 

„ Органите на Министерство на вътрешните работи, жандармерията и специфичните елементи за битка с тероризма са ситуирани на такива места, че незабавно би могъл да реагира всеки един екип. След позвъняване на тел. 112, той чака на гарата и съответният пасажер се открива и смъква от влака “, съобщи Тодоров. 

На въпроса какви ще са следствията, в случай че някой се опита да нашамари кондуктора, само че служителят на БДЖ се окаже по-як и го ступа, той отговори, че ще бъде уволнен. 

„ Кондукторът е в поза сутерен, стои долу, ритат го, плюят го, наскърбяват го... Защо няма транспортна полиция? “, попита обаче репортерът Румен Бахов. 

От 2013 година, когато я закриха, подаваме лист на влакове с висока степен на риск, отговори шефът на сигурността в БДЖ. 

„ Става въпрос за нощните смени, когато някои са пияни, или пък пътуват скитници и жандармерията обезпечава наличие във влаковете, само че ресурсът им е стеснен “, сподели още той.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР