Сейнт Луис Кардиналс се оформя като ново гнездо на заразата

...
Сейнт Луис Кардиналс се оформя като ново гнездо на заразата
Коментари Харесай

В Сейнт Луис се оформя ново гнездо на COVID-19, МЛБ заговори за спиране на сезона

Сейнт Луис Кардиналс се оформя като ново гнездо на болестта от ковид в Мейджър лийг бейзбол. Четирима членове на тима – един състезател и трима души от треньорския екип, дадоха позитивни проби в събота, а през днешния ден се чака да бъдат оповестени резултатите от всеобщото проучване, извършено в клуба в неделя.

Въпреки че от управлението отхвърлят да разясняват в задатък, източници на ESPN към този момент оповестиха, че има " голям брой нови позитивни проби ". Към момента целият отбор на " чинките " остава изолиран в Милуоки, където през уикенда трябваше да изиграе три мача от постоянния сезон против Бруърс.

pic.twitter.com/wEJrFXibmF
— St. Louis Cardinals (@Cardinals) August 2, 2020
Всички те обаче бяха отсрочени – един в събота и два от дабълхедър в неделя. Така общият брой на отпадналите от програмата за уикенда дуели поради COVID-19 набъбна до осем, или 1/4 от всички планувани 32 срещи.

Общо шест тима (точно 20% от МЛБ) почиваха наложително тази събота и неделя – с изключение на Сейнт Луис и Милуоки, това бяха поставеният под карантина Маями Марлинс и противникът му Вашингтон Нешънълс, както и изолираният Филаделфия Филис и противникът му Торонто Блу Джейс. Миналата седмица 18 играчи на " марлините " и двама чиновници на " филитата " се оказаха инфектирани след серията сред двата отбора.

MLB Commissioner Rob Manfred warned union leader Tony Clark in a Friday call that if the league and players don't do a better job of following Covid-19 protocols and managing the virus, Manfred could shut down the shortened season, ESPN reports https://t.co/ucgUnoIP1V
— CNN (@CNN) July 31, 2020
Задълбочаващата се рецесия накара лигата да заприказва за вероятно преустановяване на сезона единствено седмица след отлаганото с четири месеца негово начало. В петък комисионерът Роб Манфред предизвести шефа на профсъюза на играчите Тони Кларк, че шампионата може да бъде спряно, в случай че бейзболистите не стартират да съблюдават по-стриктно протоколите за хигиена и сигурност.

" Ситуацията сега е ден за ден – съобщи Манфред късно нощес. – Просто би трябвало да се събудим на сутринта и да намерим метод по какъв начин да продължим напред, като подсигуряваме сигурността на хората. Засега играем. Бейзболистите би трябвало да са по-отговорни, само че аз като цяло не се предавам елементарно и сега няма причина да се отхвърляме. Трябва да бъдем гъвкави, само че ще се оправим. "

РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 2 АВГУСТ:

Американска лига

Балтимор Ориолс - Тампа Бей Рейс 5:1
Канзас Сити Роялс - Чикаго Уайт Сокс 2:9
Минесота Туинс - Кливланд Индиънс 3:1
Лос Анджелис Ейнджълс - Хюстън Астрос 5:6 (11 ининга)
Сиатъл Маринърс - Оукланд Атлетикс 2:3
Ню Йорк Янкис - Бостън Ред Сокс 9:7

Национална лига

Атланта Брейвс - Ню Йорк Метс 4:0
Маями Марлинс - Вашингтон Нешънълс отсрочен (COVID-19)
Милуоки Бруърс - Сейнт Луис Кардиналс отсрочен (COVID-19) *
Милуоки Бруърс - Сейнт Луис Кардиналс отсрочен (COVID-19) *
Чикаго Къбс – Питсбърг Пайрътс 2:1 (11 ининга)
Колорадо Рокис - Сан Диего Падрес 9:6
Аризона Дайъмъндбекс - Лос Анджелис Доджърс 0:3

Интерлига

Детройт Тайгърс - Синсинати Редс 3:4 (7 ининга) *
Детройт Тайгърс - Синсинати Редс 0:4 (7 ининга) *
Торонто Блу Джейс - Филаделфия Филис отсрочен (COVID-19)
Сан Франциско Джайънтс - Тексас Рейнджърс 5:9

---
* Дабълхедър

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР