Севернокорейската държавна информационна агенция KЦНA съобщи в петък, че тази

...
Севернокорейската държавна информационна агенция KЦНA съобщи в петък, че тази
Коментари Харесай

Ким Чен Ун се хвали с тест на ядрен подводен дрон

Севернокорейската държавна осведомителна организация KЦНA заяви в петък, че тази седмица под управлението на водача Ким Чен Ун е тествала нов нуклеарен подводен дрон, до момента в който американски десантен транспортен съд дойде в Южна Корея за взаимни учения, прецизира „ Ройтерс “.

Държавната осведомителна организация на Севера също по този начин удостовери, че е изстреляла крилати ракети по време на тестването на оръжието и учението за пукотевица, което се организира от вторник до четвъртък.

По време на учението севернокорейският дрон е кръстосвал под водата повече от 59 часа и се е взривил във водите край източното крайбрежие в четвъртък, посочи KЦНA. Тя не дава детайлности за нуклеарните благоприятни условия на дрона.

Системата от дронове е предопределена за осъществяване на скрити офанзиви във водите на съперника и за заличаване на морски ударни групи и огромни оперативни пристанища, съобщи KCNA.

„ Този нуклеарен дрон за подводни офанзиви може да бъде ситуиран на всяко крайбрежие и пристанище или да бъде теглен от надводен транспортен съд за интервенция “, съобщи осведомителната организация.

В настрана обучение Северна Корея удостовери, че в сряда е изстреляла четири крилати ракети, с цел да тренира осъществяването на тактически задачи за нуклеарна офанзива.

Ракетите са били снабдени с „ тестова бойна глава, симулираща нуклеарна бойна глава “, и са прелетели от 1500 до 1800 км, добави тя.

Южнокорейските военни обявиха, че Северна Корея е изстреляла четири крилати ракети край източното си крайбрежие в сряда.

Официален Пхенян съобщи, че последните оръжейни тествания и учения не са имали негативно влияние върху сигурността на прилежащите страни.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР