Снимка: Министерството на отбраната на Руската федерацияПредставители на администрацията на

...
Снимка: Министерството на отбраната на Руската федерацияПредставители на администрацията на
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: САЩ не изключват прекратяване на огъня в Украйна през следващите месеци

Снимка: Министерството на защитата на Руската федерация

Представители на администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън считат, че идващите месеци ще бъдат решаващи за украинския спор, защото страните може в даден миг да се договорят за преустановяване на огъня в зоната на специфичната военна интервенция. Това заяви " Ню Йорк ". По негова информация в американския естаблишмънт нараства чувството, че идващите няколко месеца могат да бъдат решаващи за украинския спор, съобщи ТАСС.

По-специално Вашингтон не изключва опцията в даден миг и двете страни да съумеят да се спогодят за преустановяване на огъня, както беше през 1953 година по време на Корейската война, или да решат да замразят спора, прецизира " Ню Йорк таймс ". Изданието отбелязва, че представители на администрацията на Байдън  „ се притесняват от ден на ден “, че съветските въоръжени сили бързо напредват и най-сетне могат да извърнат обстановката в своя изгода.

По-рано съветското министерство на защитата заяви за освобождението на няколко обитаеми места в Харковска област. Ръководителят на нейната военно-гражданска администрация Виталий Ганчев сподели пред ТАСС, че украинските въоръжени сили са се окопали в обитаеми места в посока Харков, само че под натиска на съветските военни не могат да не правят отстъпка. На 13 май във видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски назова обстановката в региона на Харков една от най-горещите. Украинският общоприет щаб заяви за сериозна обстановка и прекачване на запаси в това направление.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР