Северна Корея все още представлява „сериозна и непосредствена заплаха“, заяви

...
Северна Корея все още представлява „сериозна и непосредствена заплаха“, заяви
Коментари Харесай

Япония: Северна Корея все още представлява сериозна заплаха

Северна Корея към момента съставлява „сериозна и непосредствена заплаха“, съобщи Япония във вторник в първия си годишен обзор на защитата след дипломатическото оживление на Корейския полуостров, съобщщава AFP.

Японската бяла книга за защитата от 2018 година също по този начин показва Китай като военна мощ, казвайки, че Пекин провокира „сериозни опасения за сигурността в района и интернационалната общественост, в това число Япония“.

Въпреки активизирането на дипломацията Токио настоя във вторник: „Няма смяна в нашата позиция по отношение на опасността от нуклеарни оръжия и ракети на Северна Корея.“

„Ние не можем да пренебрегнем обстоятелството, че даже и до ден сегашен, тя разполага и е разгърнала няколко стотици ракети, които слагат съвсем цяла Япония в обхват“, акцентира министърът.

В отговор Токио непрекъснато усъвършенства потенциала си да отбрани нацията от арсенала на Севера, в това число и с проект да похарчи към 4,2 милиарда $ през идващите три десетилетия за инсталиране и употреба на американските радарни системи.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР