Северна Корея проведе първата среща на активните командващи офицери на

...
Северна Корея проведе първата среща на активните командващи офицери на
Коментари Харесай

КНДР отново прегледа бойните си способности

Северна Корея организира първата среща на дейните командващи офицери на Работническо-селската алена армия от три години, с цел да направи обзор на бойните си качества , оповестиха държавните медии на Пхенян в сряда.

Гвардията е организация за гражданска отбрана на към 5,7 милиона служащи и фермери, към една четвърт от популацията на страната. Предишната такава намира се организира през февруари 2019 година

Срещата, извършена в понеделник и вторник в Пхенян, беше проведена за " обзор на работата на партийните организации на всички равнища и на паравоенния бранш за използване на военната линия на партията, по-нататъшно повишение на оперативната и бойна дарба на работническо-селската алена армия, главната мощ за отбрана на родината, както се изисква от непрестанно изменящата се обстановка и за реализиране на нов поврат в завършването на подготовката за общонародна опозиция ", сподели формалната Корейска централна новинарска организация (KCNA).
 Северна Корея изстреля две ракети към Жълто море
Северна Корея изстреля две ракети към Жълто море

Ден след началото на взаимните учения на Съединени американски щати и Южна Корея

Представяйки отчет на срещата, Кан Сун-нам, шеф на отдела на Централния комитет на Работническата партия, означи, че е основна задача да се " укрепят паравоенните сили и да се извърши цялостна подготовка за общонародна опозиция в нашата страна, където витае непрекъсната опасност от война ".

Лидерът Ким Чен Ун е изпратил писмо до участниците в срещата, само че не се разкрива наличието му.

На срещата участва министър председателят Ким Ток-хун.

Срещата пристигна на фона на опасения, че Пхенян може да нагнети напрежението на Корейския полуостров в отговор на продължаващото военно обучение Ulchi Freedom Shield (UFS) сред Сеул и Вашингтон.
 Южна Корея и Съединени американски щати започнаха най-мащабните военни учения от години
Южна Корея и Съединени американски щати започнаха най-мащабните военни учения от години

На фона на опасността от Севера
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР