Северна Корея обяви, че е извършила изпитание като част от

...
Северна Корея обяви, че е извършила изпитание като част от
Коментари Харесай

Северна Корея е извършила изпитание на разузнавателен спътник

Северна Корея разгласи, че е направила тестване като част от разработка за основаването на " разследващ сателит " , заяви Корейската централна телеграфна организация (КЦТА), представена от ДПА и Ройтерс.

Задачата на тестването е била " да бъдат доказани характерностите и прецизността на система за правене на снимки с висока разграничителна дарба, система за транспорт на данни , както и на устройства за надзор на височината ".

Пхенян не посочи какъв тип ракета е употребила Северна Корея за изстрелването на фотографиращите устройства, само че съгласно Япония и Южна Корея става дума за " балистична ракета ".

Резолюциите на Организация на обединените нации не разрешават на Северна Корея, която е самопровъзгласила се нуклеарна мощ, да прави тествания на балистични ракети , някои от които биха могли да носят и нуклеарна бойна глава.

Държавните медии разгласиха две фотоси, показващи Корейския полуостров от космоса. Разработването на разследващ сателит беше сложено като задача от водача Ким Чен-ун.



Това е осмото сходно изстрелване от началото на годината и първото от януари, когато Северна Корея извърши поредност ракетни тествания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР