Мащабна операция се провежда във Франция за издирване на нападателите,

...
Мащабна операция се провежда във Франция за издирване на нападателите,
Коментари Харесай

С хеликоптери издирват избягалия затворник във Франция

Мащабна интервенция се организира във Франция за търсене на нападателите, които освободиха пандизчия и убиха двама надзиратели, а други трима раниха. В нея се включиха и хеликоптери.

Жертвите са 20-годишни мъже. Единият е татко на две деца, а другият очаквал първото си. В непосредственост до мястото на офанзивата са открити няколко опожарени автомобила.

Дръзката офанзива беше осъществена по време на превозването на пандизчия до мястото за излежаване на присъда. Маскирани врязали автомобила си в предната част на затворническия микробус на пункт за заплащане на пътни такси в северния френски департамент Йор в Нормандия.

Нападателите разкрили огън с автоматизирано оръжие и избягали със пандизчията. Той е 30-годишният Мохамед Амра по прякор Мухата, наказан на 18 месеца отнемане от независимост за тежки обири, предаде БТА. Разследван е и в Марсилия за ликвидиране. Той бил рисков и строго следен, настояват локални медии.

В 11 часа паметта на жертвите ще бъде почетена с минута безмълвие в затвори и съдилища в цялата страна.

" Използваме всички средства, с цел да открием тези нарушители. По мое предписание са мобилизирани няколкостотин служители на реда и жандармеристи ", написа министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен в платформата " Екс ".

Престъпленията, свързани с опиати, се усилват в цяла Европа. Марсилия се е трансформирала в център на насилието сред улични банди във Франция, като изключително жестока е войната сред клановете, занимаващи се с наркотрафик, отбелязва Ройтерс.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР