Северна Корея изстреля 200 артилерийски изстрела в морската буферна зона.

...
Северна Корея изстреля 200 артилерийски изстрела в морската буферна зона.
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля 200 артилерийски снаряди в морската буферна зона

Северна Корея изстреля 200 артилерийски изстрела в морската буферна зона. Армията на Южна Корея осъди северния си комшия в петък, откакто Пхенян изстреля артилерийски снаряди, които попаднаха в морска буферна зона, която от дълго време е точка на възпламеняване сред двете страни.

Северна Корея е изстреляла повече от 200 изстрела сред 9 и 11 часа сутринта

край западното си крайбрежие, покрай южнокорейските острови, съгласно Обединения комитет на началник-щабовете на Южна Корея.

От Сеул не оповестяват за вреди, породени от изстрелите.

Южна Корея подреди евакуирането на цивилните от остров Йонбьон, който се намира на 10 км от Северна Корея, заяви министерството на защитата, представено от AFP.

Не е невиждано за Северна Корея да изстрелва снаряди в морската буферна зона, само че сходни дейности покачват напрежението сред двете страни.

Северна Корея възобнови артилерийския обстрел в границите на буферната зона

откакто анулира междукорейското военно съглашение предишния ноември.

Военното съглашение беше подписано през 2018 година като част от напъните със Съединени американски щати за ограничение на опасността от война на Корейския полуостров и разширение на буферната зона сред двете Кореи.

Оттогава обаче връзките се утежниха, като Сеул се отдръпна от съглашението и двете страни ускориха военните учения и тестванията на оръжия.

Междувременно севернокорейският водач Ким Чен-ун прикани за увеличение на производството на разнообразни ракетни установки, определяйки това като значима задача за подготвеността за “военна борба ” с врага, заяви през днешния ден държавната осведомителна организация КЦТА, представена от Ройтерс.

 

Източник: /  Превод:

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР