СЕУЛ, Южна Корея (АП) — Южна Корея в сряда официално

...
СЕУЛ, Южна Корея (АП) — Южна Корея в сряда официално
Коментари Харесай

Южна Корея нареди на стачкуващите лекари да се върнат на работа, тъй като излизането им натоварва болничните операции

СЕУЛ, Южна Корея (АП) — Южна Корея в сряда публично подреди на хиляди стачкуващи лекари да се върнат на работа неотложно, стъпка, която може да докара на законови санкции, в случай че лекарите не прекратят напускането си, което докара до многочислени анулирани интервенции и други лекувания в лечебните заведения.

Около 7800 стажанти и поданици в Южна Корея напуснаха работните си места тази седмица, с цел да стачкуват против натиска на държавното управление да наеме повече студенти по медицина.

Длъжностни лица споделят, че желаят да усилят ограничаването за банкет в медицинските учебни заведения в цялата страна с 2000 от идната година, с цел да се приготвят за бързо застаряващото население на Южна Корея. Но лекарските групи опровергаха проекта, заявявайки, че университетите не са подготвени да предложат качествено обучение на толкоз доста студенти. Те също по този начин споделят, че проектът на държавното управление ще докара до увеличение на публичните медицински разноски, защото липсват ограничения за това по какъв начин да се покачат ниските меди...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР