Серия експлозии са разтърсили Киев около 04:00 часа сутринта местно

...
Серия експлозии са разтърсили Киев около 04:00 часа сутринта местно
Коментари Харесай

Серия от експлозии разтърсиха Киев, обявена е въздушна тревога

Серия детонации са раздрусали Киев към 04:00 часа сутринта локално време, след което в украинската столица е оповестена въздушна паника, предава УНИАН.

По данни на Киевската градска военна администрация (КГВА) вследствие на работата на противовъздушната защита парчета са в Дарницки и Голосеевски региони, вследствие на което има потърпевши, в това число дете, и материални вреди, разясни ръководителят на КГВА Сергей Попко.

Според информация на кмета на града Виталий Кличко вследствие на съветската офанзива откъс от ракета е развалил незавършена постройка в Дарницкия регион. Пожарът там бързо е сподавен.

" Също по този начин в този момент има двама потърпевши в Дарницки регион - мъж и жена. Лекарите са им оказали помощ на място “, посочи той.

Малко по-късно Кличко удостовери за общо четирима потърпевши.

" Четирима души - всички възрастни - бяха ранени в Дарницки регион вследствие на вражеска ракетна офанзива. Лекарите им оказаха помощ на място! “, се споделя в изказването на кмета.

По думите му откъс от ракета е открит и на територията на складов магазин в Дарницки регион. Няма пожар или вреди по постройката.

От Военновъздушни сили на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) оповестиха, че руснаците са нанесли ракетен удар по региона на Киев. Общо противовъздушната защита е унищожила осем въздушни цели, ориентирани към столицата на Украйна по балистична траектория.

Припомня се, че сутринта на 8 декември съветските войски нападнаха Киев от стратегически аероплан Ту-95МС. Силите и средствата за противовъздушна защита на града унищожиха всички ракети, летящи по посока на столицата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР