Сериозна криза във врачанската болница. Лекари и медицински сестри напускат

...
Сериозна криза във врачанската болница. Лекари и медицински сестри напускат
Коментари Харесай

Медици масово напускат болницата във Враца

Сериозна рецесия във врачанската болница. Лекари и медицински сестри напущат детското поделение, а до седмица изтичат предизвестията им. Провеждат се серия от срещи на разнообразни равнища, с цел да бъде позволен въпросът, само че въпросът към момента стои.

Един от напускащите лечебното заведение е педиатърът и член на УС на БЛС доктор Бисер Тодоров. По думите му това не е лок-аут.

„ Ситуацията е от 7 години, Основната причина е непостижимите и невъзможни условия на труд, в които правят работата си лекарите. Не е заплатата главната причина, а невъзможността да излезем отпуск ”, изясни той в ефира на Нова. Лекарят добави, че наличният състав е на санитарния най-малко и по тази причина почивките са задача невъзможна.

Живка Стоянова е майка на три деца. Тя показа, че родителите в града са доста обезпокоени, тъй като децата им няма къде да бъдат лекувани. Те упорстват за отговори от шефа на болничното заведение.

Областният шеф на Враца Надя Донкинска отхвърли да застане пред камерата ни. Тя обаче съобщи, че е търсено решение на проблема – за злощастие, без триумф.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР