Серхио Перес отново демонстрира своя афинитет към уличните трасето във

...
Серхио Перес отново демонстрира своя афинитет към уличните трасето във
Коментари Харесай

Серхио Перес се оказа твърде силен за Леклер и триумфира в спринта в Баку

Серхио Перес още веднъж показва своя афинитет към уличните трасето във Формула 1, откакто завоюва спринта в столицата на Азербайджан – Баку.

Мексиканският водач на Ред Бул стартира конкуренцията от втората позиция на стартовата решетка, само че в началните метри нямаше опция да нападна потеглилия първи Шарл Леклер. След това пристигна и интервала с кола за сигурност, провокиран от удара на Юки Цунода в стената на 13-я завой и множеството парчета по пистата, който събра колоната.

При рестарта Леклер края на петата обиколка Леклер още веднъж съумя да опази първата си позиция, само че този път Перес бе по-близо. Мексиканецът пробра единствено една офанзива против монегаска, която пристигна в прекъсването на първата крива в осмата обиколка.

При този опит за офанзива с DRS на Перес Леклер даже не опитва основна отбрана, защото разликата в скоростта на двамата бе прекомерно огромна. В последтствие той остана на под секунда от Перес, само че деградацията на гумите още веднъж се оказа по-лоша за Ферари, което пък разреши на водача да се откъсне надалеч напред.

В последна сметка на финала разликата сред двамата бе 4.4 секунди в интерес на Перес. Все отново разочарованието за Леклер през днешния ден не бе цялостно, защото той съумя да се пребори с единия от водачите на Ред Бул, а точно Макс Верстапен, който остана трети.

Състезанието не стартира по най-хубавия метод за международния първенец, който бе изпреварен от Джордж Ръсел в първите завои след няколко дребни контакта сред двамата. Още при рестарта обаче водачът на Ред Бул си върна третото място, само че с дребните провали и изгубения най-благоприятен баланс в колата той не съумя да се пребори с Леклер. Четвърти и пети през днешния ден приключиха Ръсел и Карлос Сайнц, а точки взеха още Фернандо Алонсо, Люис Хамилтън и Ланс Строл.

Въпреки третото си място през днешния ден Верстапен остава отпред в генералното класиране във Формула 1, в което със 75 точки той води с 12 на днешния победител Перес. Трети в подреждането с пасив от 27 пункта е шестият от през днешния ден Алонсо.

Основната конкуренция за Гран При на Азербайджан, четвърти кръг за сезон 2023 във Формула 1, стартира на следващия ден в 14:00 часа българско време и ще може да бъде следена онлайн със Sportal.bg.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР